Απόρρητη έκθεση Frontex: Νέο κύμα λαθρομεταναστών στον Έβρο, μόλις αρθούν τα μέτρα στην Τουρκία

Απόρρητη έκθεση Frontex: Νέο κύμα λαθρομεταναστών στον Έβρο, μόλις αρθούν τα μέτρα στην Τουρκία

Νέο κύμα λαθρομεταναστών στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο, περιμένει το επόμενο διάστημα η Frontex, μόλις αρθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό στην Τουρκία.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από εσωτερική, εμπιστευτικού χαρακτήρα έκθεση του Frontex Situation Centre με ημερομηνία 5 Μαΐου, που περιήλθε σε γνώση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Στην έκθεση αυτή, που συντάχθηκε λίγες μέρες μετά το σοβαρό περιστατικό στον Έβρο, με τα τουρκικά πυρά κατά Γερμανών αξιωματικών της Frontex αναφέρεται υπό την επικεφαλίδα «Τουρκία»:«οι περιορισμοί λόγω της Covid-19 ήρθησαν σταδιακά στις περισσότερες επαρχίες που βρέχονται από το Αιγαίο, αλλά όχι ακόμη στις επαρχίες του Τσανάκαλε, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης. Όταν αποκατασταθεί η ελευθερία μετακινήσεων σε αυτές τις περιοχές, μπορούμε να αναμένουμε μαζικές μετακινήσεις μεταναστών προς την κατεύθυνση των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Σε αυτό το πλαίσιο η έκθεση αναφέρει ότι έχουν σταλεί άλλοι 262 αστυνομικοί από άλλες περιοχές της Ελλάδας στον Έβρο. Και προειδοποιεί ότι «η προβλεπόμενη αποστολή άλλων 400 αστυνομικών στην περιοχή του Έβρο, που είχε ανακοινωθεί από τις ελληνικές Αρχές ήδη από τις αρχές του 2020 –αναβλήθηκε λόγω της κρίσης του κορωνοϊού».
Στα τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου, θυμίζει το δημοσίευμα, χιλιάδες μετανάστες «είχαν πολιορκήσει την ελληνοτουρκική μεθόριο και προσπάθησαν να περάσουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν χαοτικές σκηνές», καθώς η τουρκική ηγεσία επιχείρησε, μεταξύ άλλων, να πιέσει την ΕΕ να επισπεύσει την αποστολή δισεκατομμυρίων ευρώ για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στην Τουρκία, αλλά με το ξέσπασμα της επιδημίας τουρκικές δυνάμεις απέσυραν τους μετανάστες ξανά στο εσωτερικό της χώρας.
Πηγή: iefimerida.gr 

 

3 Σχόλια

  1. Τά είχαμε πει κ. Πιτιακουδη. Ότι θα επανέλθουν. Έκαναν τίς ασκήσεις τους, δοκίμασαν τίς αντοχές του αντιπάλου, μελέτησαν όλες τις πτυχές της επιχείρησης και θά ξαναχτυπησουν όπου και όποτε αυτοί το κρίνουν. Δυστυχώς αυτοί που μας κυβερνούν στερούνται σοβαρότητας και οξυδέρκειας. Επαίρονται ότι νίκησαν. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτοί επιτιθενταν και εμείς αμυνομασταν. Δεν προνοούν και σχεδιάζουν πάντα στο πόδι. Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε ότι κάνουν επικοινωνιακά παιχνίδια και αιθεροβατουν. Δεν πρέπει να υποτιμάς τον αντίπαλο ποτέ, όσο μικρός και να είναι… Το Μεταπολιτευτικο Δημοκρατικό Μεταναστευτικό Καθεστως της γενιάς του Πολυτεχνείου νομίζει ότι έχει να κάνει με τούς αναρχικούς των Εξαρχείων…. Όταν οι Τουρκοι ανοίξουν πολλά μέτωπα παντού εντός και εκτός τότε θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν… Αλλά θά είναι αργά… Το ψέμα και η κοροϊδία εχουν κοντά ποδαρια….

    • Πολύ απαξιωτικός είσαι φίλε και σχολιάζω για πρώτη φορά. Αυτά που αναφέρει η έκθεση τα ξέρουν και τα λένε, όχι δημόσια και οι δικοί μας και είναι προετοιμασμένοι. Όσο για το αμυνόμασταν τι προτείνεις; Να επιτεθούμε; Λίγο ψυχραιμία στον συγκεκριμένο τομέα.

  2. Υπάρχουν πολλοί τρόποι νά επιτεθείς και να επιτύχεις τον αντικειμενικό σου σκοπό. Αρκεί να προβλέπεις να ενεργεις βάσει μέτρων έγκαιρου σχεδιασμού και πρόνοιας. Το είχα αναφέρει κατ’ επανάληψιν. Ηλεκτροφόρα σύρματα. Συρματοπλέγματα, Ναρκοπέδια, Κάμερες, κλπ. Είναι γνωστα σε όλους αυτά. Εφαρμόζονται παντού. Ισραήλ , Τουρκία, Ουγγαρία κλπ. Εν αναγκη στην ύστατη στιγμή κάνεις χρήση και τών κανόνων εμπλοκής. Με ελάχιστο κόπο, χρόνο και κόστος. Αυτά δυστυχώς δεν επροβλεφθησαν επί εποχής ΣΎΡΙΖΑ, αλλά ούτε και με τη ΝΔ από το προηγούμενο καλοκαίρι μέχρι το Φεβρουάριο και παρήλθαν επτά μήνες άπραγοι . Η Βουλγαρία ειχε σήκωσει από καιρό φράχτη 150 χιλιομετρων. Είναι εξωφρενικό και παρανοϊκό να κάνεις ψυχοφθόρο, εξουθενωτικό κλεφτοπόλεμο επί τρεις μήνες περίπου και νά έχεις παράλληλα ανοιχτά μέτωπα όπως οικονομικό, επιδημία, και λαθρομεταναστευτικο. Είναι τρέλα! Γιατί νά μήν τά πούμε. Αυτοί επιτίθεντο και εμείς αμυνομεθα. Ψέματα είναι;
    Δεν τά βλέπαμε; Δεν τά ζούμε; Τά δείχνουν όλα τα κανάλια και τα γράφουν όλα τά Blogs συνεχώς… Ζούμε στην εποχή τής Παγκόσμιας πληροφόρησης. Με αυτά πού βλέπουμε και ακούμε κάνουμε την κριτική μας και πάντοτε με γνώμονα το καλό του τόπου μας και τής Πατρίδος μας ανησυχώντας … Είναι κακό δηλαδή νά εκφράζουμε τίς ανησυχίες μας και να λέμε ποιο δέν είναι καλό, ή κάτι δέν πάει καλά; Τι πρέπει να κάνουμε; Νά λέμε μπράβο σέ κάτι που έγινε σωστα αλλά την τελευταία στιγμή είναι αρκετό; Δεν πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας με στόχο τη βελτιωση μας; Το ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η ταλαιπωρία και πώς, να μήν το πούμε; Δεν πρέπει να κάνουμε επικοδομητικη κριτική; Δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις; Είναι τέλειο, νά έρχονται οι ιδιώτες νά μεριμνούν και να κάνουν αυτό που ωφειλε να προβλέψει και να κάνει το κράτος; Λέτε να είναι χαζοί όλοι οι ξένοι, Τούρκοι, Βούλγαροι και Ευρωπαίοι και νά μήν γνωρίζουν τι γίνεται στον σημερινό κόσμο τής παγκόσμιας πληροφόρησης; Μακάρι να πάνε όλα καλά και νά μήν ζήσουμε άλλες τέτοιες δοκιμασίες. ΤΟ ΠΡΟΝΟΕΙΝ ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΕΛΕΙΝ… Ευχαριστώ.
    ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*