ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… Συριζαίοι δημοσιογράφοι, Βαταμίδη, Μαυρίδη…

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… Συριζαίοι δημοσιογράφοι, Βαταμίδη, Μαυρίδη…

Έχουν περάσει 10 ημέρες από τις 29 Απριλίου, όταν το Evros-news.gr έθεσε κάποια ερωτήματα δημόσια, ψάχνοντας απάντηση στο εξής ερώτημα: Ποιος Εβρίτης δημοσιογράφος, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΣ επί μήνες, ως… καθαρίστρια σε κρατικό οργανισμό;

Μέχρι τώρα πάντως απάντηση δεν πήραμε, τουλάχιστον για το πρόσωπο που συγκέντρωνε τα στοιχεία που ανέφερε το σάιτ μας. Δηλαδή κάποιος που ήταν δημοσιογράφος, ιδεολογικά πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και να εργάστηκε ως προσωπικό καθαριότητας σε κρατικό οργανισμό. Συγκεκριμένη ήταν δηλαδή η αναφορά μας και η αναζήτηση αυτού που σύμφωνα με όσα είχαμε πληροφορηθεί έκανε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, επειδή ο Διευθυντής της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης και ανταποκριτής της “Εφημερίδας των Συντακτών” κύριος Αντώνης Τελλόπουλος ανήκει και αυτός στον ίδιο αριστερό χώρο, την επομένη 30 Απριλίου απευθύναμε και σε αυτόν το ερώτημα: “Α. Τελλόπουλος: Ο συνεργάτης της “Εφημερίδας Συντακτών”, μήπως ξέρει ποιος Συριζαίος δημοσιογράφος ήταν αργόμισθος ως… καθαρίστρια;”

Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι

Μπορεί συχνά να βρίζει δημόσια τον υπεύθυνο μας Κώστα Πιτιακούδη, επαγγελματία δημοσιογράφο επί 30 χρόνια, ως ακροδεξιό, ρατσιστή, εμφυλιοπολεμικό και τον διέσυρε πανελλαδικά με δημοσίευμα του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” με μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Το ίδιο και στο σάιτ που πριν λίγους μήνες απέκτησε στο νομό Έβρου. Επειδή όμως είναι διαπρύσιος κήρυκας της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας, γι’ αυτό απευθυνθήκαμε σε αυτόν να απαντήσει.

Γιατί είμαστε σίγουροι πως και ο ίδιος θα… σιχαινόταν κάποιον, ο οποίος θα προσπαθούσε αν και δημοσιογράφος να δουλέψει σε κρατικό οργανισμό… καμουφλαρισμένος ως προσωπικό καθαριότητας, ενώ θα είχε άλλα καθήκοντα. Μπορεί βέβαια μαζί με Λαμπάκη, Μιχαηλίδη και άλλους ντόπιους δημοσιογράφους να διαψεύσθηκαν και να ξεφτιλίστηκαν υποστηρίζοντας ότι ο Κώστας Πιτιακούδης είχε μεθοδευτεί να αναλάβει επικοινωνιακή δουλειά από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά συγνώμη δεν ζήτησε κανείς τους.

Για να το κάνει άλλωστε κάποιος θα πρέπει να έχει έστω και το παραμικρό ίχνος… τσίπας. Πολιτικής, δημοσιογραφικής ή έστω ανθρώπινης. Κι όλοι αυτοί αποδείχθηκε πως δεν την διαθέτουν. Άλλωστε για τον κύριο Τελλόπουλο το μεγαλύτερο “έγκλημα” που προσάπτει στον Πιτιακούδη είναι ότι αποκαλεί λαθρομετανάστες τους… λαθρομετανάστες, αλλά και κάνει κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ.

Έστειλε ΕΞΩΔΙΚΟ ενώ ξεκάθαρα δεν αναφερόμαστε σε αυτόν

Με ενημέρωσαν λοιπόν, ότι ο κύριος Αντώνης Τελλόπουλος έστειλε ΕΞΩΔΙΚΟ στο Evros-news.gr και στον υπεύθυνο του Κώστα Πιτιακούδη, απαιτώντας να ανακαλέσει τα δυο συγκεκριμένα δημοσιεύματα, γιατί αλλιώς απειλεί πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ΑΥΤΟΝ ΕΝΝΟΕΙ το σάιτ μας όταν αναφέρεται σε Συριζαίο δημοσιογράφο που εργάστηκε σε κρατικό οργανισμό ως προσωπικό καθαριότητας.

Αναφέρει επίσης στο εξώδικο, όπως μου μετέφεραν, ότι όλοι γνώριζαν ότι εργάστηκε σε εταιρεία καθαριότητας για κάποιους μήνες. Αρχικά, εγώ δεν γνώριζα κάτι τέτοιο. Ρώτησα και τον Πιτιακούδη που κάτι τέτοια τα γνωρίζει, γιατί όταν τον ενδιαφέρει να μάθει πράγματα για κάποιον άνθρωπο… χώνεται παντού και ο κύριος Τελλόπουλος είναι από τις μεγάλες του… συμπάθειες, αλλά ούτε και αυτός γνώριζε τίποτα.

Το σίγουρο είναι, ότι το πρόσωπο που ψάχνει το Evros-news.gr ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο κύριος Αντώνης Τελλόπουλος. Γιατί εμείς αναζητούμε κάποιον που δούλεψε ως προσωπικό καθαριότητας δεν ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ και αυτός υποστηρίζει ότι δούλεψε σε ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού. Γι’ αυτό και συνεχίζουμε την αναζήτηση, μήπως βρούμε κάποια άκρη. Αρκετοί φίλοι προσφέρθηκαν να μας δώσουν στοιχεία, αλλά το ερώτημα παραμένει.

Το μόνο που ζητάμε πάντως από όποιον θεωρεί πως τον “φωτογραφίζουμε” είναι και θα μας επιτρέψετε να χρησιμοποιήσουμε την φράση του ηθοποιού Νίκου Καλογερόπουλου από την εκπληκτική ταινία “Μάθε παιδί μου γράμματα” με τον συγχωρεμένο Κώστα Τσάκωνα, όπως ακούγεται και στο video να μας πει:

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Γιάννη Βαταμίδη: ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Εκείνο το νέο Κλειστό Γυμναστήριο τι απέγινε;

Μια και πιάσαμε  πάντως στην σημερινή στήλη το ερώτημα: ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ… Βγήκε ο Γιάννης Βαταμίδης ως πρώην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού για να απαντήσει στην ανακοίνωση του δήμου, σχετικά με τις εργασίες που έγιναν στο “Φώτης Κοσμάς” και την ανακαίνιση του γηπέδου μπάσκετ που υπάρχει μέσα σε αυτό. Για να θυμίσει πως αυτός και η προηγούμενη δημοτική αρχή προγραμμάτισαν το συγκεκριμένο έργο, όπως και άλλα δυο γήπεδα στο Κέντρο Νεότητας και τον Η’ Παιδικό Σταθμό.

Όπως μάλιστα τόνισε, περιμένουν ο ίδιος, ο κ.Λαμπάκης και οι υπόλοιποι την ολοκλήρωση και των άλλων δυο γηπέδων.Ο άνθρωπος που έκανε την τεράστια… πατάτα με το αθλητικό μπαλόνι και τα θαλάσσωσε με τραγικό τρόπο, μπλέκοντας και τον προμηθευτή σε μια περιπέτεια χωρίς τέλος, αντί να κρύβεται, προσπαθεί να κάνει και τον έξυπνο.

Αλήθεια, με το περίφημο νέο Κλειστό Γυμναστήριο των 7 εκατ. ευρώ που θα προλάβαιναν να κάνουν και την προκήρυξη του διαγωνισμού αλλά δεν ετοίμασαν ως δημοτική  ούτε την μελέτη, μετά από 3 χρόνια υποσχέσεων του ίδιου και του τέως (οριστικά και τελεσίδικα και με… βούλα του ΣτΕ) δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, γιατί δεν αναφέρει τίποτα; Να πει ότι περιμένουν από τον Ζαμπούκη, τον Βουρδόλη και τον Αραμπατζή να το προχωρήσουν.

Γιατί ο… Ηρακλής Δρούλιας από την Αθήνα, ακόμα περιμένει να πάρει τα χρήματα του. Του λέει κάτι το συγκεκριμένο όνομα; Του θυμίζει τίποτα του κ.Βαταμίδη; Είναι ο άνθρωπος από τον οποίο ζήτησαν να βοηθήσει στην μελέτη, γιατί ενώ διαβεβαίωναν πως οι υπηρεσίες του δήμου σχεδόν την ετοίμασαν, αποδείχθηκε ότι επί πολύ καιρό έλεγαν ψέματα στον κόσμο. Γι’ αυτό Γιάννη Βαταμίδη περιμένουμε από σένα: ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Γιατί με τις παλινωδίες, την ανικανότητα σας σε 3 χρόνια να ολοκληρώσετε μια μελέτη, κινδυνεύουν να χαθούν τα 4 εκατ. ευρώ που ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι ήταν… παρκαρισμένα για κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Αλεξανδρούπολη.

Βασίλη Μαυρίδη: ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

για τη συζήτηση με τον Χρυσοχοίδη

Θέσαμε κάποια ερωτήματα στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, μετά απ’ όσα δήλωσε για τη συζήτηση του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη κατά την επίσκεψη του στις Καστανιές πριν λίγες ημέρες. Όπως είπε, συμφώνησαν “και κάποια πράγματα που με την σύμπραξη και την βοήθεια του δήμου, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και κάποιες υποδομές, την δημιουργία δηλαδή κάποιων υποδομών σε ήδη υπάρχοντα κέντρα υποδοχής”.

Ρωτούσαμε λοιπόν αν αυτό σημαίνει βελτίωση των δύο υπαρχουσών δομών ή μήπως επέκταση των υπαρχόντων ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στους διπλανούς χώρους όπου συζητείται και εξετάζεται η αγορά ή απαλλοτρίωση των χωραφιών εδώ και αρκετό καιρό, προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν πολύ περισσότεροι λαθρομετανάστες; 

Μήπως αυτό που δεν έγινε στην Καρωτή Διδυμοτείχου, γίνει τώρα με το… τρικ της επέκτασης των υπαρχουσών δύο δομών στο Φυλάκιο, ενώ ουσιαστικά θα είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;

Απάντηση πάντως δεν πήραμε. Ούτε από τον ίδιο, ούτε από τους “κολλητούς” του δημοσιογράφους. Γιατί αν δεν το ξέρετε, έχει βρει τρόπο να… ελέγχει πλήρως τα ΜΜΕ της πόλης και της περιοχής του. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο ερώτημα και όπως αποφασίσαμε για την σημερινή μας στήλη, ζητάμε από τον δήμαρχο Ορεστιάδας: ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…

Γιατί έμαθα ότι ο Βασίλης Μαυρίδης και η παράταξη του, ήταν στο παρελθόν υπέρ της δημιουργίας ΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στην περιοχή του δήμου Ορεστιάδας, εκτός αυτών που υπήρχαν. Τότε το Evros-news.gr δεν υπήρχε βέβαια, αλλά όπως διαβάζω στο blog εκείνης της εποχής stin-press-a.blogspot.com “Σε ότι αφορά τη θέση του στο θέμα της δημιουργίας κι άλλων Κέντρων Κράτησης παράνομων μεταναστών στη περιοχή του δήμου Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετος σε μία τέτοια προοπτική, αρκεί, όπως είπε, να εξασφαλίζονται, αφενός οι κατάλληλες συνθήκες κράτησης των μεταναστών, αφετέρου θέσεις εργασίας για τον ντόπιο πληθυσμό”.

Ιδού και το σχετικό κομμάτι στις 10 Φεβρουαρίου 2011, όταν ήταν αντιπολίτευση του Δημήτρη Μουζά:

Μάλλον θα έχει αλλάξει αυτές τις απόψεις, αφού έχουν περάσει άλλωστε και 9 χρόνια από το 2011, ο κ.Μαυρίδης. Υπάρχουν άλλωστε και οι δεδομένες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, της ΠΕΔ στην οποία είναι τώρα Πρόεδρος και φυσικά ο νόμος που απαγορεύει την δημιουργία νέων δομών λαθρομεταναστών στην Θράκη. Για την… επέκταση υπαρχουσών, όπως αυτές στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δεν ξέρω όμως τι μπορεί να συμβεί. Μπορεί να μας πει ο δήμαρχος Ορεστιάδας;

Νέα σάιτ… ξεφύτρωσαν στον Έβρο. Ευπρόσδεκτα,

γιατί αυξάνεται ο πλουραλισμός στην ενημέρωση

Μπορεί τα ΜΜΕ με κάθε τους μορφή να έχουν σοβαρά προβλήματα και τώρα με τον κορονοϊό να έγιναν πολύ σοβαρότερα, αλλά με χαρά βλέπω ότι νέα σάιτ… ξεφύτρωσαν στο νομό Έβρου ή τουλάχιστον θα ρίχνουν το “βάρος” των αναρτήσεων τους στην περιοχή μας. Το ένα λειτουργεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ανήκει στον συγχωριανό μου (κατά το ήμισυ) απ’ το Παλιούρι Διδυμοτείχου, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σταματάκη. 

Προφανώς αποχώρησε από την κοινή προσπάθεια, μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, με τον Σπύρο Δέδογλου, τον Συντονιστή πλέον της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και αγρότη στο επάγγελμα, γιατί όπως είδα δημιούργησε δική του παρόμοια επιχείρηση, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ δηλαδή και άρχισε την λειτουργία του συγκεκριμένου σάιτ. Το δεύτερο προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, αυτή την εβδομάδα, οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται πίσω από την συγκεκριμένη προσπάθεια ο δημοτικός σύμβουλος και διαφημιστής Κυριάκος Αετόπουλος.

Χαιρετίζουμε την παρουσία τους στον “αέρα” του διαδικτύου και ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδα. Γιατί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση πάντα κάνει καλό στην δημοκρατία. Ακούγονται περισσότερες απόψεις και ειδησεογραφικές “φωνές” για τον Έβρο και προβάλλεται ο νομός. Κάτι που δεν μπορεί παρά να είναι θετικό. Ο κόσμος που διαβάζει ως “αναγνώστης” όλους μας, αυτός θα κρίνει… φιλτράροντας όσα του παρουσιάζουμε. Μακάρι όλα να επιβιώσουν και να μακροημερεύσουν.

Αφού δεν έχει σύμβουλο επικοινωνίας, τέτοια θα παθαίνει

Τα “άκουσε” όπως είδα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος, ο οποίος κατά γενική ομολογία τα πήγε πάρα πολύ καλά αν και ανέλαβε στο ξεκίνημα της νέας θέσης που του ανατέθηκε, να διαχειριστεί σε τοπικό επίπεδο από την θέση του μια πρωτόγνωρη και τρομερά δύσκολη υγειονομική κρίση. Την πανδημία του κορονοϊού, μια και το Π.Γ.Ν.Α είναι Νοσοκομείο Αναφοράς.

Αφορμή στάθηκε η παρουσία ενός συνεργείου του αθηναϊκού καναλιού OPEN, το οποίο κάλυψε το εξιτήριο του 86χρονου απ’ το χωριό Δόξα Διδυμοτείχου, ο οποίος… νίκησε τον κορονοϊό και επέστρεψε σπίτι του. Πως έκανε δηλαδή επικοινωνιακό σόου καλώντας μόνο ένα αθηναϊκό κανάλι. Επίσης αναφέρθηκε ότι προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την παρουσία τηλεοπτικού συνεργείου στην πτέρυγα που νοσηλεύονται ασθενείς με covid 19 και εάν έτσι έχουν παραβιαστεί τα μέτρα ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή βέβαια, στο ίδιο δημοσίευμα τον κατηγορούν ότι αγνόησε όλα τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης για να μαγνητοσκοπήσουν την «ιερή» στιγμή που ένας 85χρονος ασθενής covid-19 βγαίνει νικητής από την “μάχη” με τον ιό. Προφανώς με άλλα 10 με 15 άτομα από τα τοπικά ΜΜΕ, που όπως τον κατηγορούν δεν κάλεσε, δεν θα παραβιάζονταν τα μέτρα ασφαλείας, όπως έγινε μόνο με τα δυο άτομα του ΟΡΕΝ, καμεραμάν και δημοσιογράφο. 

Αυτά παθαίνει όμως όποιος Διοικητής Νοσοκομείου δεν έχει δίπλα του κάποιον ως… σύμβουλο επικοινωνίας, να τον προφυλάσσει από τέτοια… φάουλ. Αν και να ήθελε, ο κ.Ρούφος δεν μπορεί να προσλάβει, μια και δεν προβλέπεται απ’ ότι ξέρουμε, θέση υπεύθυνου επικοινωνίας στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης. Τουλάχιστον δεν μπορεί να προσληφθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Μην κοιτάτε που άλλοι Διοικητές, σε άλλα νοσοκομεία της Ελλάδας και όχι στον Έβρο, τουλάχιστον κατά το παρελθόν αλλά μπορεί και τώρα, είχαν βρει το… κόλπο  και τους προσλάμβαναν ως κάτι άλλο. Ως…  μάγειρες δηλαδή, υδραυλικούς ή ακόμα και ως προσωπικό καθαριότητας, όμως τους είχαν για επικοινωνιακές συμβουλές στο γραφείο τους. Αυτά όμως στην Αλεξανδρούπολης ούτε γίνονταν, ούτε μπορούν να γίνουν. Ή μήπως γίνονταν;

Ο… Ναρκαλιευτής