Διδυμότειχο: Υποβάθμιση ακόμα και στην… επιγραφή για την Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Σχολή

Διδυμότειχο: Υποβάθμιση ακόμα και στην… επιγραφή για την Πανεπιστημιακή Νοσηλευτική Σχολή

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ


Εδώ και έναν χρόνο, το πρώην ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, αναβαθμίστηκε (τυπικά μόνο δυστυχώς) σε ΑΕΙ και έγινε Τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημιακού επιπέδου, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα πολλά, η συνέχιση της παρουσίας του στην ακριτική πόλη αβέβαιη, η αγωνία όχι μόνο των φοιτητών και των οικογενειών τους αλλά και του κόσμου της πόλης είναι έντονη, αλλά δυστυχώς ακόμα και σε επουσιώδη θέματα αλλά με πολλαπλούς συμβολισμούς, υπάρχει υποβάθμιση. Όποιος περνάει από το κτίριο (ακατάλληλο σίγουρα) που στεγάζει την Σχολή Νοσηλευτιικής, διαπιστώνει ότι ακόμα και την επιγραφή του κάποιοι στάθηκαν… ανίκανοι να την αλλάξουν ή τουλάχιστον δεν το σκέφθηκαν.

Γιατί η ταμπέλα έχει μείνει ακόμα στο: Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που πλέον δεν υπάρχει. Αντί να γράφει δηλαδή: Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σχολή Νοσηλευτικής-Παράρτημα Διδυμοτείχου, ακόμα και στην επιγραφή υπάρχει… μιζέρια. Θα πει κάποιος, εδώ γίνεται… χαμός η ταμπέλα σε πείραξε ή σε μάρανε; Δείχνει απλά και αυτό, την… χαλαρότητα και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται γενικότερα μια τόσο σημαντική εκπαιδευτική δομή κορυφαίου επιπέδου που βρίσκεται στο Διδυμότειχο και κινδυνεύει να χαθεί, αφού έχει ήδη απαξιωθεί.

Ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου βέβαια, διαρρέει στα φιλικά του ΜΜΕ ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος από τις επαφές και συζητήσεις που είχε στην Θεσσαλονίκη με τους υπεύθυνος του Διεθνούς Πανεπιστημίου, γιατί λέει θα υπάρχουν Καθηγητές για να ξεκινήσουν φέτος κανονικά τα μαθήματα. Η φανερή υποβάθμιση με μείωση κατά 50% των εισακτέων φοιτητών και το γεγονός ότι Η Σχολή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου βρίσκεται στον “αέρα” μεταξύ Διεθνούς και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, δεν του δημιουργούν φαίνεται κανέναν προβληματισμό.

Ένα σχόλιο

  1. Υπάρχει κατι ευχάριστο για αυτή την πόλη επιτέλους, εδώ και χρόνια ακούω μια δημοσιογράφο και έναν πρόεδρο να σχολιάζουν σε ραδιόφωνα και fb για τα χάλια της πόλης, βγήκαν κι αλλά νεα fb άτομα και σχολιάζουν αλλα νεα θέματα, βγήκαν και τα δημοσιογραφικά blog όπου δεν ξεφεύγει τίποτα απο το αυτί τους, ..ΕΕ ρε παιδί μου, απο που να το πιάσεις και απο που να το μπλαλωσεις, καμία κίνηση καμία σοβαρή εξέλιξη, κανένα ευχάριστο νέο. Ποιος θα έρθει να φάει, για καφέ, για μια βόλτα σε αυτή την πόλη? Γιατι δεν σκέφτονται οτι ποτέ δεν θα έρθει με αυτά που κάνουν στην πόλη ούτε απο Ορεστιάδα, ούτε απο Σουφλί, ούτε απο Αλεξανδρουπολη πελάτης στην πόλη, ρημάξανε ξυπνήστε επιτέλους! Τι άθλια εικόνα ειναι αυτη που εχει σχηματίσει όλος ο νόμος για το Διδυμοτειχο, ντροπή! Συνεχίστε τον ξεπεσμό να δουμε που θα πάει αυτό το πραμα…

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*