Χατζημιχαήλ: Ιστορική η σημερινή ημέρα για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και την περιοχή

Χατζημιχαήλ: Ιστορική η σημερινή ημέρα για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης και την περιοχή

Ιστορική χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την περιοχή, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, καλωσορίζοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Π κ.Χατζημιχαήλ μίλησε για μία ημέρα «η οποία πρόκειται να καταγραφεί ως ιστορική, σε μία χρονιά επετειακή καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη δημιουργία του λιμένα Αλεξανδρούπολης», στην επετειακή εκδήλωση συμπλήρωσης 150 χρόνων από τη δημιουργία του λιμένα.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού (ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου που έχει εξίσου σημαντική και μεγάλη συμβολή στις θετικές εξελίξεις για το λιμάνι δεν παρέστη αφού αναρρώνει από μια πρόσφατη περιπέτεια υγείας), μετά από μία σύντομη ιστορική αναδρομή με αφετηρία το 1870, έτος κατά το οποίο «η Εταιρία των Ανατολικών Σιδηροδρόμων επιλέγει τη σημερινή περιοχή της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να δημιουργήσει Τερματικό Σταθμό στο Αιγαίο Πέλαγος, δίνοντας τη δυνατότητα δόμησης γύρω από αυτόν, μίας μικρής εμπορικής και διπλωματικής κοινωνίας που μετεξελίχθηκε τον επόμενο αιώνα -εντός του εθνικού κορμού της σύγχρονης Ελλάδας- στη σημερινή Αλεξανδρούπολη», αναφέρθηκε στον ρόλο που θα διαδραματίσει το λιμάνι από σήμερα και για τον επόμενο αιώνα.

«Σήμερα, 150 χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου λιμανιού, ερχόμαστε μαζί να υλοποιήσουμε ξανά το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του λιμένα, πραγματοποιούμε μαζί συνδυασμένη μεταφορά πλοίου-τρένου, επανεργοποιώντας το σιδηροδρομικό δίκτυο του Νομού Έβρου και διασφαλίζοντας για τον λιμένα ικανό στρατηγικό βάθος σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη. Σήμερα διασφαλίζουμε την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη του Έβρου και της σπουδαίας Αλεξανδρούπολης για τα επόμενα 150 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημιχαήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα σχόλιο

  1. Κ. Χατζημιχαήλ δώστε στη δημόσιοτητα τη Συμφωνία παραχώρησης του λιμανιού της Αλεξανδρουπόλεως. Έχετε υποχρέωση και καθήκον να την δώσετε να ενημερωθεί ο Έλληνικος λαός.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*