“Έφυγε” ο Βασίλης Γκιζάνης – Έχασε τη “μάχη” για τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος του Α.Ο.Ορεστιάδας

“Έφυγε” ο Βασίλης Γκιζάνης – Έχασε τη “μάχη” για τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος του Α.Ο.Ορεστιάδας

-Η οικογένεια του με μια γενναία απόφαση έδωσε την συγκατάθεση της για δωρεά των οργάνων του αδικοχαμένου Βασίλη

Το θαύμα που όλοι προσεύχονταν και περίμεναν να συμβεί, δυστυχώς δεν έγινε. Ο πρώην Πρόεδρος του Α.Ο.Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης έχασε τελικά την “μάχη¨για την ζωή και “έφυγε” στα 46 του χρόνια, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Την περασμένη Παρασκευή μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση αρχικά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και από εκεί κατ ευθείαν στο Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης όπου υποβλήθηκε άμεσα σε πολύ δύσκολη χειρουργική επέμβαση από τους Καθηγητές της Νευροχειρουργικής Κλινικής. Η κατάσταση του όμως από την αρχή φαινόταν εξαιρετικά κρίσιμη και οι ελπίδες να ξεπεράσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο κεφάλι του ήταν μηδαμινές. Οι ευχές και οι προσευχές όσων τον γνώριζαν από την θητεία και προσφορά του στο βόλεϊ ως Πρόεδρος του ιστορικού Α.Ο.Ορεστιάδας αλλά και παράγοντας του χρόνια, καθώς και από την επαγγελματική του δραστηριότητα ως κομμωτής αλλά και διοργανωτής σημαντικών εκδηλώσεων και πάνω απ’ όλα οι προσπάθειες των γιατρών, δεν έφεραν αποτέλεσμα. Η κατάσταση του αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη.

Τα πράγματα επιδεινώθηκαν από χθες και η οικογένεια του, η μητέρα και ο αδερφός με την αδερφή του ενημερώθηκαν ότι δεν υπήρχε επιστροφή για τον Βασίλη. Έτσι έδωσαν την συγκατάθεση τους και ξεκίνησαν οι απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπουν τα ιατρικά πρωτόκολλα, προκειμένου να γίνει δωρεά των οργάνων του. Αυτή ήταν άλλωστε και η επιθυμία τους, ο Βασίλης όπως έδινε ζωντάνια και ζωή με το χαμόγελο και την ενεργητικότητα του, να δώσει ζωή σε άλλους πάσχοντες συνανθρώπους του και μετά τον θάνατο του. Πράξη σίγουρα γενναία, που προϋποθέτει μεγαλείο ψυχής και τεράστια ανθρωπιά. Αφού δόθηκε από τους γιατρούς η τελική συγκατάθεση για την δωρεά, ο Βασίλης Γκιζάνης “έφυγε” στα 46 του χρόνια που θα τα συμπλήρωνε μέσα στον Αύγουστο.

Διετέλεσε επί χρόνια παράγοντας αλλά και Πρόεδρος της  καταξιωμένης στο πανελλήνιο ομάδας βόλέϊ του Α.Ο.Ορεστιάδας και ήταν τα τελευταία χρόνια μαζί με τον Πρόεδρο και στενό του φίλο Παντελή Δραχτίδη οι διοικητικοί και όχι μόνο στυλοβάτες της. Είχε έντονη δραστηριότητα όμως και στην υπόλοιπη κοινωνική ζωή της Ορεστιάδας και της περιοχής. Ήταν επί χρόνια Πρόεδρος στο Σωματείο Κουρέων και Κομμωτών Β. Έβρου, ενώ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό ¨”Δυναμικά Μπροστά” του Παναγιώτη Σιανκούρη.

Το Evros-news.gr και εγώ προσωπικά που με τον Βασίλη γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά από την πρώτη στιγμή μας “κέρδισε”, όπως και όλους, με το πάθος, την ενεργητικότητα, την όρεξη για δημιουργία και προσφορά, εκφράζουμε από καρδιάς τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Στην μητέρα του, τον αδερφό και την αδερφή του, αλλά και την μικρή κορούλα του. Να ζήσουν και να τον θυμούνται.

Καλό ταξίδι Βασίλη και εκεί ψηλά θα συναντήσεις και θα συζητάτε με τις ώρες για το βόλεϊ και τον αγαπημένο σας Α.Ο.Ορεστιάδας, με τον “αετό” Νίκο Σαμαρά.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της ορεστιαδίτικης γης που θα τον σκεπάσει.

Κώστας Πιτιακούδης