Τσελεμπής: Βρώμικο νερό στη Ν.Βύσσα; Φταίνε τα… σκόρδα – Έλλειψη στο Ορμένιο; Η… ΔΕΗ, όχι εμείς

Τσελεμπής: Βρώμικο νερό στη Ν.Βύσσα; Φταίνε τα… σκόρδα – Έλλειψη στο Ορμένιο; Η… ΔΕΗ, όχι εμείς

Αποποιήθηκε των ευθυνών της ΔΕΥΑΟ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας), αλλά και του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη που είναι παράλληλα και Πρόεδρος της και φυσικά τις δικές του ο Δημήτρης Τσελεμπής, για τα προβλήματα νερού που παρουσιάστηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα σε Νέα Βύσσα και Ορμένιο.

Ο πρώην Πρόεδρος και νυν… αμειβόμενος Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΟ (αν ο δήμαρχος είναι Πρόεδρος τη τον μισθό παίρνει ο Αντιπρόεδρος), απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Δυναμικά Μπροστά” Κώστα Ασμανίδη, επέρριψε τις ευθύνες στα… σκόρδα για το βρώμικο νερό που έτρεχαν επί μέρες οι βρύσες  των κατοίκων της Νέας Βύσσας και στις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ για την έλλειψη νερού στο Ορμένιο. Ο ίδιος, ο δήμαρχος και Πρόεδρος του στη συγκεκριμένο Δημοτική Επιχείρηση και όσοι άλλοι είναι υπεύθυνοι, δεν φταίνε σε τίποτα. Όλα τα κάνουν σωστά, αλλά την μία τα… απλωμένα σκόρδα των Βυσσιωτών και την άλλη η… κακή ΔΕΗ δημιούργησαν τα προβλήματα.

Μάλιστα ο κ.Τσελεμπής ξεκίνησε κάνοντας έντονη και ευθεία επίθεση στο Evros-news.gr (χωρίς να μας κατονομάσει αλλά μας “φωτογράφισε”, που δημοσίευσε ρεπορτάζ για τις διακοπές νερού με συνθήκες καύσωνα στο Ορμένιο, μεταφέροντας τις διαμαρτυρίες κατοίκων του χωριού, από το οποίο κατάγεται και ο ίδιος και μάλιστα τα παράπονα για το πρόβλημα που υπήρξε με το νερό, προέρχονταν και από συγγενικά του πρόσωπα.

Ξέρουμε ότι… ζορίζεται και ο ίδιος και ο δήμαρχος Ορεστιάδας με μας τα… κακά παιδιά, που δεν τους λιβανίζουμε, δεν είμαστε υπάλληλοι τους στην Δημοτική Τηλεόραση και δεν πληρωνόμαστε από τον δήμο μέσω της επιχορήγησης του και ούτε παίρνουμε χρήματα από την ΔΕΥΑΟ για διαφημιστικές καμπάνιες, όπως μοίρασε πέρυσι, λίγο πριν τις εκλογές σε δυο συγκεκριμένα τοπικά σάιτ με έδρα την Ορεστιάδα ο κ.Τσελεμπής.

Την απάντηση σε όσα είπε για μας, θα την δώσουμε άλλη φορά και θα είναι… σκληρή. Ας πάμε όμως στην ουσία των όσων είπε. Παραδέχθηκε (δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει και διαφορετικά) ότι υπήρξε και διακοπή νερού στο Ορμένιο, άσχετα αν ανέφερε πως μόνο σε ένα μέρος του χωριού έγινε αυτό, όπως επίσης και πως οι βρύσες στη Νέα Βύσσα έτρεχαν… μπατάκ’. Νερό με μαγγάνιο δηλαδή. Αλλά δεν φταίει αυτός και η ΔΕΥΑΟ, αλλά στην πρώτη περίπτωση η ΔΕΗ και οι διακοπές ρεύματος και στη δεύτερη τα… σκόρδα που ξεραίνονται στον ήλιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ Ν.ΒΥΣΣΑ

Για την έλλειψη νερού στο Ορμένιο

Όσον αφορά την έλλειψη νερού στο Ορμένιο, το χωριό απ’ όπου κατάγεται και μένουν συγγενικά του πρόσωπα τα οποία επίσης δεν είχαν νερό, ο αμειβόμενος Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΟ προσπάθησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα. Προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι φταίνε οι διακοπές της ΔΕΗ που άδειασε η δεξαμενή και ότι μόνο ένα μικρό μέρος του χωριού που βρίσκεται στα… ψηλά αντιμετώπισε έλλειψη νερού. Δείτε τι απάντησε ο κ.Τσελεμπής:

” Όντως το Ορμένιο είχε μία διακοπή στην υδροδότηση την περασμένη Πέμπτη. Αυτή την διακοπή όμως την είχε το 20% του χωριού, γιατί το 70 με 80% του χωριού είχε κανονικά νερό. Παρ όλα αυτά το πρόβλημα ήταν στη ΔΕΗ, με δύο πολύωρες διακοπές της ΔΕΗ. Τις πρωινές ώρες αρχικά και ήρθε μετά από κάποιες ώρες και αποκατέστησε τη βλάβη και έτσι δούλεψαν τα αντλιοστάσια τρεις-τέσσερις ώρες, το κάτω μέρος του χωριού όπως σας είπα, δηλαδή το 70 με 80% δεν είχε πρόβλημα.

Είχαν όμως όντως πρόβλημα, γιατί όποιος έχει πάει στο Ορμένιο γνωρίζει ότι είναι ένα χωριό το οποίο αυτοί που μένουν ψηλά, στα 20 30 σπίτια που είναι ψηλά, πρέπει δεξαμενές να είναι γεμάτες, γιατί το παίρνουν τα κάτω σπίτια. Πρέπει να γεμίσει πάνω από τη μέση η δεξαμενή. Έτσι λοιπόν και δεύτερη διακοπή έγινε, άλλες τρεις τρεισήμισι ώρες έκανε η ΔΕΗ να έρθει. Οι ηλεκτρολόγοι της ΔΕΥΑΟ και με 38, 40, 42 βαθμούς όλη μέρα ήταν εκεί αλλά όπως γνωρίζετε, χωρίς ρεύμα τα αντλιοστάσια δεν δουλεύουν”.

Υ.Γ: Τα μπουκάλια και το πιάτο με το βρώμικο νερό με μαγγάνιο της Νέας Βύσσας που βλέπετε στις φωτογραφίες, το δείχνουν όπως ακριβώς έτρεχε από τις βρύσες των κατοίκων. Δεν το… έβαψαν δηλαδή, χρησιμοποιώντας χρώματα, όπως για παράδειγμα μπογιά που οι γυναίκες χρησιμοποιούν αλλά και κάποιοι άνδρες για να… βάφουν τα μαλλιά τους Μάλιστα ορισμένες φορές δεν τους πετυχαίνει και το θέαμα είναι αστείο, με αποτέλεσμα να πρέπει να βάλουν σκόρδα (φυσικά Νέας Βύσσας που είναι τα καλύτερα) για να μην τους ματιάσουν.