Έβρος: “Πάγωσε” όταν ξημερώματα οι λαθρομετανάστες χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού του

“Πάγωσε” σήμερα τα ξημερώματα κάτοικος του χωριού Δίλοφος Τριγώνου στην περιοχή του δήμου Ορεστιάδας, όταν λαθρομετανάστες που μόλις είχαν περάσει από την Τουρκία στον Έβρο, του χτύπησαν έντονα την πόρτα. 

Όπως καταγγέλει ο Σάκης Τσομπανίδης, στην κοινοποίηση θέματος του Evros-news.gr στην σελίδα “ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΜΑΣ”, είναι η τρίτη φορά που του συμβαίνει αυτό τους τελευταίους δύο μήνες:

“Σήμερα τρεις η ώρα ξημερώματα παράνομοι μετανάστες στο Δίλοφο, μου χτύπησαν την πόρτα για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες!
Τι γίνεται γιατί χαλάρωσαν η αστυνομία και ο στρατός;”

Να επισημάνουμε για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο Δίλοφος είναι άν μικρό χωριό ακριβώς πάνω στα ελληνοτουρκικά αλλά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ελάχιστα μέτρα από τον ποταμό Έβρο. Εκτός του Σάκη Τσομπανίδη μένουν σε αυτό ελάχιστοι κάτοικοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι. Τώρα το καλοκαίρι που τα νερά του ποταμού Έβρου έχουν υποχωρήσει πάρα πολύ, μπορεί κάποιος να περάσει εύκολα με τα πόδια από την τουρκική πλευρά στην Ελλάδα. Κι αυτό φυσικά το εκμεταλλεύονται οι διακινητές από τις δυο πλευρές του ποταμού και περνούν τους λαθρομετανάστες στη χώρα μας.

Επίσης, το σοβαρό αυτό πρόβλημα που ξαναεμφανίστηκε εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει και στα άλλα παρέβρια χωριά και όχι μόνο σε ολόκληρο το νομό, αφού η κατάσταση δείχνει και πάλι να ξεφεύγει με τους τρόπους που βρίσκουν λαθρομετανάστες και περνούν κατά μικρές ομάδες στην Ελλάδα.