ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έμειναν ελεύθεροι και οι 15 συλληφθέντες πέρυσι Εβρίτες, για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έμειναν ελεύθεροι και οι 15 συλληφθέντες πέρυσι Εβρίτες, για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών!!!

Ελεύθεροι έμειναν με χθεσινή πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης και οι 15 συλληφθέντες πέρυσι τον Αύγουστο στον Έβρο και την Ροδόπη, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και μάλιστα είχαν προφυλακιστεί 7 από τους 17 που συνολικά κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η απόφαση του δικαστηρίου της Κομοτηνής και παρ’ ότι ο Εισαγγελέας πρότεινε για κάποιους ακόμα και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ήταν να καταδικάσει ορισμένους από τους προφυλακισθέντες εδώ και 14 μήνες σε ποινές 7 και 8 χρόνων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, αλλά επειδή οι ποινές τους δεν ήταν μεγάλες, βγαίνουν όλοι τους από την φυλακή.

Μόνο για τους δύο που διαφεύγουν από πέρυσι την σύλληψη και καταζητούνται αφού εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, έναν 37χρονο Αλεξανδρουπολίτη που θεωρείται αρχηγός του κυκλώματος και έναν 52χρονο Βούλγαρο, οι ποινές ήταν πάνω από 15 χρόνια και αυτοί αν συλληφθούν θα μπουν στην φυλακή.

Όλοι οι υπόλοιποι 15 Έλληνες, με τους περισσότερους να καταδικάζονται για απλή χρήση ναρκωτικών και να αθωώνονται για την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την ακροαματική διαδικασία και την απόφαση του δικαστηρίου. Όπως είναι φυσικό και οι 15 δέχθηκαν με πολύ μεγάλη ανακούφιση την απόφαση, αφού είναι αλήθεια ότι η πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας για ποινή ισοβίων σε κάποιους από αυτούς, είχε “παγώσει” όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τους συνηγόρους υπεράσπισης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έβρος: Τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας και 15 συλλήψεις για ναρκωτικά σε όλο το νομό

Να θυμίσουμε ότι στις 5 Αυγούστου του 2019, είχε ανακοινωθεί πομπωδώς, ότι οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ναρκωτικά στο νομό Έβρου. Για την σύλληψη των μελών του εγκληματικού κυκλώματος, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση, την 3 και 4-8-2019 στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν επίσης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ενώ συνέδραμαν και σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες πέρυσι τον Αύγουστο

Ειδικότερα, συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) μέλη της οργάνωσης, όλοι τους Έλληνες ηλικίας από 21 έως 54 ετών, ενώ είχαν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο, ένας 37χρονος Έλληνας από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος θεωρήθηκε ο αρχηγός του κυκλώματος και ένας 52χρονος Βούλγαρος, οι οποίοι μέχρι σήμερα διαφεύγουν την σύλληψη και αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε τότε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογώνων ουσιών, καθώς και του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία τετραετία (2015-2019), στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης) στο νομό Έβρου, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Αναλυτικότερα, εξακριβώθηκε ότι αρχηγός του κυκλώματος είναι ο 37χρονος Αλεξανδρουπολίτης, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις Εβρίτες ηλικίας 35, 37 και 51 ετών και έναν 52χρονο Βούλγαρο, συγκρότησαν την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διακίνησης ναρκωτικών στο νομό Έβρου, στην οποία ενέταξαν τους υπολοίπους δώδεκα (12) δράστες ως μέλη.