Ο. Ε. Β. Ε. Σ. Ε. : Τί θα γίνει με τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις

Ο. Ε. Β. Ε. Σ. Ε. : Τί θα γίνει με τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Έβρου με ανακοίνωσή της ενημερώνει τί θα γίνει με τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις.

Δόθηκε στη δημοσιότητα η Εγκύκλιος του ΟΑΕΔ, αναφορικά με το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-49) έτους 2019.

Βάσει της Εγκυκλίου, τα δευτεροβάθμια τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των δικαιούχων φορέων (Ομοσπονδίες), τα οποία δεν επιθυμούν να υλοποιήσουν προγράμματα κατάρτισης, αναλαμβάνουν τη δημοσιοποίηση του Προγράμματος σε τοπικό επίπεδο και την «έκθεση υλοποίησης του προγράμματος», λαμβάνοντας το 4% του συνολικού κόστους του προγράμματος το οποίο προσαυξάνεται αντίστοιχα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 14.10.2020 αποφάσισε να μην υλοποιήσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ΛΑΕΚ 1-49 έτους 2019 και να συμμετάσχει μέσω Σωματείων-μελών της, προβαίνοντας σε ενέργειες δημοσιότητας και σε σύνταξη της «έκθεσης υλοποίησης του προγράμματος».

Οι ενέργειες δημοσιότητας, στις οποίες θα προβεί η Ομοσπονδία για κάθε Σωματείο ξεχωριστά είναι η σύγκληση ενημερωτικής ημερίδας καθώς και η δημοσιοποίηση ενημέρωσης στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Όσα Σωματεία πρόκειται να προβούν σε υλοποίηση προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-49, θα πρέπει να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τα γραφεία της Ομοσπονδίας προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για τη διαδικασία δημοσιοποίησης των προγραμμάτων μέσω της Ομοσπονδίας.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*