Δεκαπέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο υπέρ του 11 φορές δολοφόνου Κουφοντίνα

Δεκαπέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο υπέρ του 11 φορές δολοφόνου Κουφοντίνα

Τέσσερις πρώην βουλευτές και συνολικά 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποιγράφουν κείμενο κατά της Κυβέρνησης και υπέρ του καταδικασθέντα για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι βουλευτές Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Νίκος Μανιός και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μαζί με τους υπόλοιπους 11, διαμαρτύρονται για τον καταδικασθέντα 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στη 17Ν εκτελεστή της συγκεκριμένης οργάνωσης και κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι «”δικάζει” εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου τον Δημήτρη Κουφοντίνα ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια».

Τα 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσυπογράφουν κείμενο με τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται» με το οποίο μιλούν για παραβίαση των δικαιωμάτων του!


Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η κυβέρνηση στην περίπτωση Κουφοντίνα «προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο, τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει», καθώς ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης «με βάση το ΦΕΚ έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στο Δομοκό».
Αναλυτικά στο κείμενο τους το οποίο συνυπογράφουν μεταξύ άλλων ο Πάνος Λάμπρου, η Αννέτα Καββαδία και ο Γιώργος Κυρίτσης αναφέρουν:
«Όταν ένας άνθρωπος συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται αμετάκλητα σε όποια ποινή αποφασίσει το δικαστήριο, η υπόθεση παίρνει τέλος. Ο καταδικασμένος, με όποιο αδίκημα, δεν ξαναδικάζεται. Στην περίπτωση όμως του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και σε μια σειρά άλλες, η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο «διορθώνει» τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου. «Δικάζει» εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια. Ποινή πάνω στην ποινή, ως αιώνια εκδίκηση και τιμωρία….


Η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περίπτωση προχώρησε σε κινήσεις και ενέργειες, που παραβιάζουν το νόμο, τον οποίο ψήφισε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που διαθέτει. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος με βάση το ΦΕΚ έπρεπε να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι Δομοκό. Όμως, όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική «οφθαλμός αντί οφθαλμού», δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι. Δεν είναι αυτός ο ρόλος σου.
Το κράτος δικαίου υπερασπίζεται το δίκαιο και εφαρμόζει το νόμο για κάθε κρατούμενο ανεξάρτητα αδικήματος. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να γίνουν οι νόμοι κουρελόχαρτο, η νομιμότητα παρανομία και η δικαιοσύνη εκδίκηση.
Η δημοκρατία, άλλωστε, δεν εκδικείται. Ή δεν πρέπει να εκδικείται….»
Το κείμενο υπογράφουν οι:
Δημήτρης Αρκούδης, δικηγόρος – μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Θεσσαλονίκη
Μαρία Γιαννακάκη, πρώην γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Πέτρος Δαμιανός, εκπαιδευτικός – διευθυντής σχολείου φυλακών Αυλώνα
Αννέτα Καββαδία, δημοσιογράφος – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ (πρώην βουλευτής)
Μαρία Κανελλοπούλου, ηθοποιός – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Παύλος Κλαυδιανός, πολιτικός κρατούμενος επί χούντας – μέλος ΣΦΕΑ
Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ (πρώην βουλευτής)
Πάνος Λάμπρου, μέλος ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ – υπεύθυνος του τομέα Δικαιωμάτων
Νίκος Μανιός, γιατρός – πολιτικός κρατούμενος επί χούντας – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ (πρώην βουλευτής)
Γρηγόρης Μαρκέτος, γιατρός – μέλος του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Πάτρα
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πολιτικός κατάδικος επί χούντας – μέλος ΣΦΕΑ (πρώην βουλευτής)
Άλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – μέλος ΣΦΕΑ
Μανώλης Σαρρής, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Νίκος Τσιγώνιας, μέλος του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ
Βίκυ Τσεφαλά, δικηγόρος – μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: protothema.gr

Ένα σχόλιο

  1. Η συντοπιτης και εκλεγμένη 2 φορές βουλευτής σύριζα ποια είναι η θέση της στο θέμα αυτό? Βασικά,Έχει θέση? γνώμη? άποψη? ή ότι πουν οι σύντροφοι!!! Αν και πιστεύω ότι μπορεί να με εκπλήξει γιατί ως γνωστό η βουλευτής μας ειναι πολύ σταθερή στη γραμμή του κόμματοςπ.χ πριν την επιχείρηση εισβολής των λαθρο το περασμένο φεβ γι αυτήν και τους συντρόφους ο φράχτης της ντροπής ο στρατός και η αστυνομία ήταν πράγματα άχρηστα τα οποία ξαφνικά όμως ο δε φράχτης έγινε το απόλυτο εργαλείο, και τον στρατό και τη. αστυνομία τα συνεχάρη πολλές φορές. Αναμένω!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*