Σαμοθράκη: Ξεκινάει την λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου ο δήμος

Σαμοθράκη: Ξεκινάει την λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου ο δήμος

Ο δήμος Σαμοθράκης στην προσπάθειά του να ανακουφίσει τους οικονομικά αδύνατους δημότες του, προχώρησε στη δημιουργία «Πιλοτικού Κοινωνικού Ιατρείου», με σκοπό τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης, σε ανασφάλιστους – άπορους κατοίκους του νησιού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος Νίκος Γαλατούμος: “Φιλοσοφία του Προγράμματος είναι η δυνατότητα δωρεάν εξέτασης σε Εθελοντές Ιδιώτες Ιατρούς – Οδοντιάτρους όλων των ιατρικών ειδικοτήτων της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης, με στόχο την άρση των παραγόντων που δημιουργούν συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού.
Ως κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων ορίζονται
η οικογενειακή κατάσταση,
τα κοινωνικά προβλήματα και
τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:
• Μοναχικά άτομα μέχρι 6.500,00 €
• Ζευγάρια μέχρι 8.000.00 €
• Οικογένειες με ένα προστατευόμενο μέλος μέχρι 9.000,00 €
• Οικογένειες με δύο προστατευόμενα μέλη 10.500,00 €
• Για κάθε επιπλέον προστατευόμενο μέλος 1.000,00 €
Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Σαμοθράκης πρέπει να προσκομίσουν, τα εξής δικαιολογητικά:
• Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (όταν προσκομίζεται διαβατήριο είναι απαραίτητη και η άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
• Εκκαθαριστικό εφορίας τελευταίου έτους,
• Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης και κάθε άλλο δικαιολογητικό που αποδεικνύει τον αριθμό των προστατευόμενων μελών
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο:2551098097
Σόνια Βασιλειάδου: Γίναν όλα δυνατά τα αδύνατα!!! 
Η δημοτική σύμβουλος, οδοντίατρος στο επάγγελμα Σόνια Βασιλειάδου, που απ’ την περασμένη άνοιξη που ανέλαβε έθεσε στόχο την δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, έχει κάθε λόγο φυσικά να είναι χαρούμενη από την συγκεκριμένη εξέλιξη. Πλέον 194 ιδιώτες γιατροί από 34 ειδικότητες θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όσους κατοίκους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Όπως έγραψε χαρακτηριστικά:
“Όταν ξεκίνησε το ταξίδι μου στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, είχα ένα όνειρο και έδωσα μια υπόσχεση στην ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ!
Την ίδρυση ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ!!!
Ασκώντας το ιατρικό επάγγελμα τα τελευταία 8 χρόνια ως ιδιώτης γιατρός στην ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ και επί 24 συνεχή έτη στην Αλεξανδρούπολη και ως μέλος του εκεί ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΊΟΥ, ήμουνα σε θέση να γνωρίζω το κενό αυτό που υπάρχει στο νησί μας!!!
Ήθελα και πίστευα πως ήταν καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και κοινωνικής ευαισθησίας να γίνει πράξη και στο νησί μας!!!
Τίποτα δεν ήτανε εύκολο και δεδομένο!
Για εμένα γνωρίζοντας την αναγκαιότητα για τον τόπο μας, ήταν ένα προσωπικό στοίχημα και στόχος μου η ίδρυση του!
Ναι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όλα εκείνα τα κριτήρια ώστε να ωφεληθούν!
Ναι, ότι γίνεται στα άλλα σημεία της Ελλάδας μπορεί και πρέπει να γίνει και στην ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!
Ναι ο ΔΗΜΟΣ πρέπει να έχει κοινωνικό πρόσωπο και ευαισθησία!
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως με την αμέριστη στήριξη του ΙΑΤΡΙΚΟΎ και ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την συνεργασία ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΉΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ :
194 ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ!
31 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ!
Ευχαριστώ όλους τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ που για άλλη μια φορά δείξανε την ευαισθησία και μεγαλοψυχία που αρμόζει στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΥΡΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗ, που χωρίς την αμέριστη στήριξη του τίποτα δεν θα ήτανε εφικτό!
Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου και ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΥΡΙΟ ΣΑΡΑΝΤΗ ΤΣΙΡΤΣΙΔΗ που είναι πάντα δίπλα μας και στηρίζει κάθε μου προσπάθεια προς όφελος του ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ την ZANTE FERRIES, που δέχτηκε ύστερα από αίτημα και παράκληση μου, να προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε όλους τους ωφελούμενους του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎ ΙΑΤΡΕΙΟΥ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΉΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΆΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ!
ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ!
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ( ΟΣΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ: Σ. ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΟΥ, Μ. ΒΑΒΟΥΡΑ και Ξ. ΒΑΒΑΛΟΥ που ξέρουν να συνεργάζονται και να με υπομένουν!
Παρακαλούνται όσοι εκ των δημοτών έχουν τα κριτήρια, τα οποία έχουν ανακοινωθεί στη σελίδα του Δήμου, να προσκομίσουν τα χαρτιά τους, προκειμένου να ενταχθούν στο ΚΟΙΝ. ΙΑΤΡΕΙΟ!!!
Σε λίγες μέρες το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ξεκινά να επιτελεί το έργο του!!!
ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ!
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ ΩΦΕΛΟΎΜΕΝΟΙ, ΤΟΣΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ”.
Έτσι μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο που οργανώνεται σε πειραματική βάση, η δημοτική αρχή του Νίκου Γαλατούμου θα λειτουργήσει στην Σαμοθράκη και Κοινωνικό Ιατρείο, βάζοντας τα γυαλιά στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Θανάση Βίτσα, την οποία αποτελούσαν αριστεροί που… υποτίθεται σε τέτοια θέματα έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες, αλλά δεν είχαν κάνει τίποτε στον συγκεκριμένο τομέα της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς.