Μέρες χωρίς ρεύμα ο Έβρος, αλλά ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ΤΩΡΑ μείωση λογαριασμών ΔΕΗ, λόγω… Εκάλης, Κηφισιάς!!!

Μέρες χωρίς ρεύμα ο Έβρος, αλλά ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ΤΩΡΑ μείωση λογαριασμών ΔΕΗ, λόγω… Εκάλης, Κηφισιάς!!!

Για αρκετές ημέρες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και αναπόφευκτα χωρίς νερό γιατί δεν δούλευαν τα αντλιοστάσια, οι περισσότερες περιοχές του Έβρου στα τελευταία απανωτά κύματα κακοκαιρίας. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όμως ανακοίνωσε μείωση των λογαριασμών ρεύματος, τώρα που είχαν μια-δυο ημέρες παρόμοια προβλήματα η Κηφισιά, η Εκάλη, ο Διόνυσος και οι άλλες ακριβές περιοχές της Αττικής!!! 

Οι Εβρίτες ζουν συχνά με τις διακοπές ρεύματος, αφού στον πρώτο δυνατό αέρα, την βροχή ή και το λίγο χιόνι, οι διακοπές είναι συνηθισμένο φαινόμενο και σε κάποιες περιπτώσεις κρατούν για μέρες σε κάποια χωριά. Αφήστε τις καταστροφές των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από τις αυξομειώσεις της τάσης. Ποτέ όμως δεν είδαμε παρόμοια ευαισθησία από τον κ.Μητσοτάκη. Τώρα που έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια” που έπληξε την Αττική οι πανάκριβες περιοχές που μένουν διάφοροι μεγαλοσχήμονες, πολιτικοί, οικονομικοί παράγοντες, τηλεπερσόνες και γενικά όσοι χαρακτηρίζονται ανώτερη τάξη της ελληνικής κοινωνίας (τρομάρα τους), αμέσως ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να εξεταστεί όπως ανακοίνωσε η μείωση των λογαριασμών. Βλέπετε παραπονέθηκε ο… Στέφανος Μάνος ότι έμεινε 36 ώρες χωρίς ηλεκτρικό και η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ Ιωάννα Μαλέσκου πως φοβήθηκε γιατί ήταν στο σκοτάδι το σπίτι της στα βόρεια προάστια για ένα βράδυ

Κι ύστερα θέλουν να μας πείσουν ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Τον Έβρο τον έχουν για να του επιβάλλουν ΕΘΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ με επεκτάσεις στο ΚΥΤ Φυλακίου και μάλιστα με… τσαμπουκά, αγνοώντας παντελώς την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, μείωση στον λογαριασμό ρεύματος για τον μήνα Φεβρουάριο, για τα νοικοκυριά εκείνα που έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες ημέρες, εξήγγειλε ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσοι βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα στο πεδίο. Η εντολή ήταν σαφής: κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν. Η κακοκαιρία αυτή ανέδειξε χρόνια προβλήματα τα οποία έχουμε ως προς τα κρίσιμα δίκτυα υποδομής. Χωρίς να μπω σε μεγάλες λεπτομέρειες θα πω μόνο ότι οι επενδύσεις στο ΔΕΔΔΗΕ την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά σχεδόν 75%» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Και συνέχισε: «Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και του ζήτησα ως μία κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μία μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες μέρες. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού τις επόμενες μέρες σε αυτήν την κατεύθυνση ως μία έμπρακτη αναγνώριση της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι πελάτες της επιχείρησης».

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να υπάρχει αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας.

«Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους, γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο»
Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης σημαντική ενίσχυση των υποδομών.
«Πριν χτυπήσει η κακοκαιρία είχαμε ήδη προνοήσει να προτείνουμε για να εντάξουμε στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μία σειρά από δράσεις υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή ύψους σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ κάποιες από τις οποίες έχουν να κάνουν και με υπογειοποίηση καλωδίων σε κρίσιμες περιοχές όπου τα καλώδια πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι υπόγεια. Θα μάθουμε λοιπόν από αυτή την κρίση, θα γίνουμε καλύτεροι και στο ζήτημα της διαχείρισης της κρίσης» τόνισε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*