Αλεξανδρούπολη: Αίτηση για αύξηση ισχύος της εταιρείας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας απ’ τον όμιλο Κοπελούζου

Αλεξανδρούπολη: Αίτηση για αύξηση ισχύος της εταιρείας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας απ’ τον όμιλο Κοπελούζου

Αίτηση αύξησης της αδειοδοτούμενης ισχύος από 150 MW στα 225 MW για την εταιρεία αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με την επωνυμία «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ Α.Ε.» που θα δημιουργηθεί στην ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης, υπέβαλλε ο όμιλος Κοπελούζου στην ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας)

Ζητάει δηλαδή αύξηση κατά 50%, προφανώς λόγω συμμετοχής της εταιρίας AD ESM των Σκοπίων, με την οποία υπέγραψε συμφωνία μετά την πρώτη άδεια που έλαβε η εταιρεία Κοπελούζου στις 3 Δεκεμβρίου 2020. Τότε η ΡΑΕ είχε αποφασίσει την χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό αποθήκευσης στην εταιρία με την επωνυμία «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΥΡΙΤΙΟΥ Α.Ε» στην Βιομηχανική Περιοχή Άβαντα Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΡΑΕ 

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό

Με τη νέα αίτηση της, η συγκεκριμένη εταιρεία του ομίλου Κοπελούζου, η οποία κατέχει την υπ’ αριθμ. Μητρώου Αδειών ΡΑΕ ΑΔ-04362 Άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμό αποθήκευσης με χρήση Συσσωρευτών Αποθήκευσης ισχύος 150MW, η οποία χορηγήθηκε με την υπ’ αριθμ. 1568/2020 Απόφαση ΡΑΕ όπως ισχύει, ζητάει τροποποίηση της εν λόγω Άδειας, λόγω αύξησης της αδειοδοτούμενης ισχύος από 150 MW σε 225 MW. Αυτό σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 1498/08.12.2000) και σύμφωνα με το νόμο 4001/2011.

Η εν λόγω άδεια ισχύει για 35 έτη με δυνατότητα παράτασης σύμφωνα με τον σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειών Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η μονάδα θα εγκατασταθεί στο Ο.Τ. 3 της Βιομηχανικής Περιοχής Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αίτηση τροποποίησης ισχύος άδειας παραγωγής