Δεν κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Φερών – Οι έντονες αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα

Δεν κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Φερών – Οι έντονες αντιδράσεις έφεραν αποτέλεσμα

Δεν κλείνει τελικά και συνεχίζει την λειτουργία του, σε πρώτη φάση ως τις 26 Νοεμβρίου 2021, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Φερών.

Οι έντονες αντιδράσεις, ο ξεσηκωμός και η συστράτευση όλων στην προσπάθεια να αποτραπεί η συγκεκριμένη εξαιρετικά εξέλιξη, έφεραν τελικά αποτέλεσμα και όπως ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτεης Κολγιώνης:
“Ανεστάλη η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της από την πόλη των Φερών, μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021.
Φαίνεται πως τόσο η προσπάθεια σε τοπικό επίπεδο, όσο και η συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και των Βουλευτών Έβρου με τα ανώτερα στελέχη της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, έφεραν αποτέλεσμα.
Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν, με τη στάση τους και την προσπάθειά τους, για τη λήψη αυτής της απόφασης.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι την οριστική παραμονή της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες”.
Όπως έγραψε το Evros-news.gr, η απόφαση από την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ήταν να κλείσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα, μαζί με αρκετά ακόμα σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, ακόμα και χθες, Μεταφορική εταιρεία από την Αθήνα ειδοποίησε τοπικό συνεργάτη της ότι την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, θα γίνει το άδειασμα του υποκαταστήματος και η μεταφορά τους σε αποθήκη της Εθνικής Τράπεζας.  Αργά το βράδυ όμως, του έγινε νέα ενημέρωση, πως τελικά αναβάλλεται η συγκεκριμένη απομάκρυνση γραφείων, ηλεκτρονικών υπολογιστών και οτιδήποτε άλλο υπήρχε στο υποκατάστημα των Φερών, γιατί θα συνεχίσει την λειτουργία του.
Φαίνεται ότι η συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, μαζί με τους τέσσερις βουλευτές Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Τάσο Δημοσχάκη, Σταύρο Κελέτση και Νατάσα Γκαρά, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στα κεντρικά της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα με υψηλόβαθμα υπηρεσιακά της στελέχη, έφερε αποτέλεσμα. Τα πολλά και συγκεκριμένα επιχειρήματα που έθεσαν, ακόμα και τεχνοκρατικού χαρακτήρα πέρα από το πολιτικό σκέλος ή τις ιδιαιτερότητες της εθνικά ευαίσθητης περιοχής, έπεισαν την Διοίκηση της τράπεζας, στην οποία και μεταφέρθηκαν.
Ίσως μέτρησε σημαντικά και το γεγονός ότι εμφανίστηκαν όλοι ενωμένοι και σύσσωμοι στην διεκδίκηση, αφού προηγήθηκαν ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρουσία όλων των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων και φυσικά ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης εμφανίστηκε στη συνάντηση της Αθήνας έχοντας στο πλευρό του όλους τους βουλευτές Έβρου και δεν επέλεξε να πάει… κουτοπόνηρα μόνος του, όπως έκαναν άλλοι συνάδερφοι του στον Έβρο (ονόματα ας μην λέμε όλοι τους ξέρουν) σε παρόμοιες διεκδικήσεις.
 Έτσι, σήμερα το πρωί ο Διευθυντής του υποκαταστήματος των Φερών, με e-mail αλλά και τηλεφωνικά, ενημέρωσε τον κ.Ζαμπούκη και τον κ.Κολγιώνη, για την αναστολή του κλεισίματος και την συνέχιση της λειτουργίας ως τις 26 Νοεμβρίου 2021 τουλάχιστον. Για τη συνέχεια ας ελπίσουμε να παραμείνει επίσης ανοιχτό.