Αλεξανδρούπολη: Θυρανοίξια ναού Παναγίας Στρατήγισσας, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ

Αλεξανδρούπολη: Θυρανοίξια ναού Παναγίας Στρατήγισσας, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ

Τα θυρανοίξια του υπογείου Ναού της Παναγίας της Στρατήγισσας, στην διασταύρωση του Περιφερειακού δρόμου με την οδό Ηροδότου, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ και στο ρώσικο Παρεκκλήσιο, θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6.30’ το απόγευμα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης:

“Στη διασταύρωση του Περιφερειακού δρόμου με την οδό Ηροδότου, δίπλα στο Στρατόπεδο ΖΗΣΗ και στο ρώσικο Παρεκκλήσιο, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Στρατού, θεμελιώθηκε πρόπερσι Ναός αφιερωμένος στην Παναγία την Στρατήγισσα και οικοδομήθηκε ήδη το υπόγειό του. Είναι ο μοναδικός ναός στην Αλεξανδρούπολη αφιερωμένος στην Παναγία, όπου θα εορτάζουμε τις θεομητορικές εορτές της πίστεώς μας.

Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου στις 6.30’ το απόγευμα θα τελέσουμε τα θυρανοίξια του υπογείου Ναού της Παναγίας της Στρατήγισσας, θα μεταφέρουμε και θα τοποθετήσουμε την εφέστια εικόνα της Παναγίας και θα τελεσθεί ο πρώτος Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο”.

Να θυμίσουμε ότι στο οικόπεδο αυτό του Στρατοπέδου «ΖΗΣΗ» της Αλεξανδρούπολης,  πραγματοποιήθηκε το 2019 η θεμελίωση του νέου ιερού ναού της πόλης, αφιερωμένου στην Παναγία την Στρατήγισσα.

Στην θεμελίωση παραβρέθηκαν ο τότε Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο τότε Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού και σημερινός Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο τότε Διοικητής της 12ης Μεραρχίας και σημερινός Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.
Ο Ιερός Ναός ρυθμού βασιλικής θα έχει εμβαδό 897 τ.μ., μήκος 44, πλάτος 31 και ύψος 17 μέτρα. Κατασκευάστηκε κατ’ αρχήν το υπόγειο που θα χρησιμεύσει ως αρχικός ναός και σιγά σιγά και ο υπόλοιπος ναός ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της Μητροπόλεως.