Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη για τον τουρισμό του Έβρου, παρουσία της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη

Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη για τον τουρισμό του Έβρου, παρουσία της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη

-Την οργάνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Έβρου

Σύσκεψη για τον τουρισμό του Έβρου, παρουσία της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη που έρχεται στην Αλεξανδρούπολη, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο Νομαρχείο.

Η κ.Ζαχαράκη θα βρεθεί στην περιοχή μας για την συμμετοχή της σε εκδήλωση με θέμα: «Ενδυνάμωση της γυναικείας παρουσίας σε ρόλους ηγετικούς» όπου θα είναι ομιλήτρια και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θανάσης Τσώνης δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Σε συνεννόηση μαζί της, οργάνωσε σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 13.00 στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με την συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου από το νομό Έβρου και φυσικά το νησί της Σαμοθράκης.

Στην συζήτηση που θα γίνει, αφού γίνει απολογισμός της φετινής τουριστικής περιόδου η οποία στην περιοχή μας έφτασε στο τέλος της και πήγε πολύ καλά, με την Σαμοθράκη μάλιστα να ξεπερνάει σε τουριστική κίνηση ακόμα και το 2019 που θεωρήθηκε σπουδαία χρόνια, θα εκφράσουν τις απόψεις τους οι άνθρωποι του τουρισμού. Θα θέσουν τα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν οι ίδιοι διαπιστώσει, θα προτείνουν λύσεις στην κ.Ζαχαράκη, ενώ φυσικά θα ακούσουν και τις δικές της απόψεις και προτάσεις για την συνέχεια.

Είναι άλλωστε γνωστό, ότι στην φετινή τουριστική σεζόν διαψεύσθηκαν πανηγυρικά οι καταστροφολόγοι και οι “Κασσάνδρες” που με αφορμή το παροδικό κλείσιμο ελάχιστων ημερών του μεθοριακού σημείου ρης Νυμφαίας στην Ροδόπη, προεξοφλούσαν μια καταστροφική χρονιά. Όμως ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.Τσώνης και συνολικά η περιφερειακή αρχή της περιοχής μας, φέτος σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργείο πέτυχε να είναι ανοιχτές και να λειτουργούν 3 δίοδοι για τον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια (Ορμένιο, Νυμφαία, Εξοχή) και να υπάρξει πολύ μεγάλος αριθμός ξένων επισκεπτών όχι μόνο στα δυο νησιά Σαμοθράκη και Θάσο, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις.