Σουφλί: Δημιουργήθηκε ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου  Δημητρίου” Θυμαριάς, με έδρα το παλιό Δημοτικό Σχολείο

Σουφλί: Δημιουργήθηκε ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου” Θυμαριάς, με έδρα το παλιό Δημοτικό Σχολείο

Τον δικό του Πολιτιστικό Σύλλογο απέκτησε ο οικισμός της Θυμαριάς Σουφλίου, που ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Τυχερού και μάλιστα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του παραχωρήθηκε για στέγαση των γραφείων και δράσεων του το παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου κατά την συνεδρίαση του στις 28 Σεπτεμβρίου, εξέτασε την από 13-07-2021 αίτησή που κατέθεσε η εκπρόσωπος του υπό σύσταση Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου Θυμαριάς ζητά η δωρεάν παραχώρηση χρήσης του παλαιού Δημοτικού σχολείου Θυμαριάς, για τη στέγαση και την υλοποίηση των δράσεων του πολιτιστικού συλλόγου.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού σύστασης, σκοποί του συλλόγου μεταξύ άλλων είναι και οι α) η ανάπτυξη με κάθε μέσο του μορφωτικού, πολιτιστικού, κοινωνικού επιπέδου των μελών του και των
κατοίκων του χωριού, β) η διατήρηση της εθνικής, πολιτιστικής, λαογραφικής κοινωνικής και θρησκευτικής παράδοσης των κατοίκων του χωριού και της γύρω περιοχής, των εθίμων και παραδόσεων του χωριού”.

Μετά την θετική εισήγηση του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

Την δωρεάν παραχώρηση χρήσης του χώρου του παλαιού Δημοτικού σχολείου Θυμαριάς, στον «Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Θυμαριάς», με την υποχρέωση να φροντίζει τον παραχωρούμενο χώρο καθώς και τον αύλειο χώρο και να χρησιμοποιείται αποκλειστικάκαι μόνο για τη στέγαση του συλλόγου, αφού ο Σύλλογος ασκεί δραστηριότητα που έχει μορφωτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα και προάγει τα τοπικά συμφέροντα.
2. Η διάρκεια του παραχωρητηρίου θα είναι για πέντε (5) χρόνια μέχρι 28-09-2026.

Είχαν προηγηθεί θετικές αποφάσεις από το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Προβατώνα με την υπ’ αριθμ. 1/2021 απόφασή του, που παρείχε σύμφωνη γνώμη ως προς την παραχώρηση του παλαιού δημοτικού σχολείου Θυμαριάς στο υπό σύσταση Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Θυμαριάς.
Επίσης, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με την υπ’ αριθμ. 5/2021 απόφασή της παρείχε σύμφωνη γνώμη ως προς την παραχώρηση του παλαιού δημοτικού σχολείου Θυμαριάς στο υπό σύσταση Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Θυμαριάς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος Θυμαριάς