Αλεξανδρούπολη: Γιατί βάζει τρίτη, μεσημβρινή πτήση η Sky Express για το “Δημόκριτος” – Πέντε ημερήσιες πτήσεις συνολικά

Αλεξανδρούπολη: Γιατί βάζει τρίτη, μεσημβρινή πτήση η Sky Express για το “Δημόκριτος” – Πέντε ημερήσιες πτήσεις συνολικά

-Συνεργασία σήμερα του Διοικητή της ΥΠΑ Γιώργου Δριτσάκου με τον Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και σας ενημέρωσε το Evros-news.gr, ότι η αεροπορική εταιρεία Sky Express βάζει μία επιπλέον πτήση καθημερινά από και προς Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιείται τις μεσημεριανές ώρες.

Θα είναι η 3η πτήση καθημερινά της συγκεκριμένης ραγδαία ανερχόμενης αεροπορικής εταιρείας για το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, ενδεικτική της σημασίας που δίνει στην περιοχή μας. Η επιλογή να προσθέσει και τρίτη ημερήσια πτήση και μάλιστα το μεσημέρι, δεν έγινε τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος είναι να λειτουργεί ως… ανταπόκριση και να εξυπηρετεί πολλούς Αμερικανούς που ταξιδεύουν για την περιοχή μας και πριν απογειωθεί για Αλεξανδρούπολη η Sky Express, θα προηγούνται οι αφίξεις των πτήσεων από τις ΗΠΑ. Άλλωστε, μετά την υπογραφή σήμερα της νέας Ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας, αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο και καθιστά την Αλεξανδρούπολη ως κανονική Αμερικανική Βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιπλέον καθημερινή πτήση το μεσημέρι από την Sky Express στην Αλεξανδρούπολη

Με την 3η πτήση της Sky Express, γίνονται συνολικά 5 οι πτήσεις από και προς το “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, αφού υπάρχουν και οι 2 που πραγματοποιεί η Aegean ως Olympic Air. Σε αυτές δεν περιλαμβάνονται τόσο οι επιδοτούμενες πτήσεις της Sky Express από την Σητεία της Κρήτης στην Αλεξανδρούπολη, όσο και η πτήση που για έναν μήνα τον περασμένο Αύγουστο έβαλε η Aegean από το Ηράκλειο της Κρήτης. Κάτι που καθιστά το αεροδρόμιο της περιοχής μας ένα από τα λίγα της χώρας με τόσες πολλές πτήσεις καθημερινά για την Αθήνα και δείχνει την δυναμική που αναπτύσσεται, λόγω του γεωπολιτικού ρόλου και των διαφόρων επενδύσεων στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και η καλύτερη οργάνωση, προγραμματισμός και συντονισμός της εξυπηρέτησης των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ που θα καταφθάσουν το Νοέμβριο και πάλι στην περιοχή, αλλά αναμένεται πλέον να υπάρχουν πτήσεις και όλη την διάρκεια του χρόνου, λόγω της  παρουσίας των Αμερικανών σε μόνιμη βάση στην Αλεξανδρούπολη, συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκψη που έγινε στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”. Σε αυτήν πήραν μέρος ο Διοικητής της ΥΠΑ (Υπρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) Γιώργος Δριτσάκος, που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη ως ομιλητής σε συνέδριο για τις “Συνδυασμένες Μεταφορές” το οποίο διεξάγεται σήμερα και αύριο, ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης και ο Προϊστάμενος αερολιμενικού ελέγχου Σταύρος Καβαρατζής.