Ελληνοαμερικανική στρατιωτική άσκηση αρμάτων “Hellenic Tank Challenge 2021” χθες στην Ξάνθη (φωτό)

Ελληνοαμερικανική στρατιωτική άσκηση αρμάτων “Hellenic Tank Challenge 2021” χθες στην Ξάνθη (φωτό)

Ελληνοαμερικανική στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία “Hellenic Tank Challenge 2021” πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στην Ξάνθη, εν αναμονή στα μέσα Νοεμβρίου της μεγαλύτερης μεταφοράς στρατιωτικού υλικού που υπήρξε ποτέ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο “Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη” που βρίσκεται στο Πετροχώρι της Ξάνθης και πήραν μέρος από αμερικανικής πλευράς, τα άρματα που είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες με νταλίκες από την Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας και Έβρου. Μάλιστα το Evros-news.gr σας είχε παρουσιάσει και ένα χαρακτηριστικό ΒΙΝΤΕΟ από την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που οι έν0πλες δυνάμεις Ελλάδας και ΗΠΑ κάνουν κοινές ασκήσεις στο Πετροχώρι και φυσικά μετά την υπογραφή και της νέας Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας των δύο χωρών διάρκειας 5 χρόνων, αναμένεται να έχουμε αύξηση των κοινών ασκήσεων όχι μόνο εκεί αλλά και σε άλλες περιοχές της Θράκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γέμισε αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα η εθνική οδός Ορμενίου-Αρδανίου – Που μεταφέρονται και γιατί(ΒΙΝΤΕΟ)