Αλεξανδρούπολη: Σε κλίμα συναίνεσης ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός 2022, μετά την αναγκαστική υποχώρηση της δημοτικής αρχής

Αλεξανδρούπολη: Σε κλίμα συναίνεσης ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός 2022, μετά την αναγκαστική υποχώρηση της δημοτικής αρχής

Μέσα σε ένα κλίμα… σπάνιας συναίνεσης και πολύ μεγάλης πλειοψηφίας, σχεδόν ομόφωνα με εξαίρεση την προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του δήμου Αλεξανδρούπολης, στην ειδική συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου.

Η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, με δεδομένη την πρόθεση αλλά και την επίσημη ανακοίνωση των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης “Πόλη και Πολίτες”-Βαγγέλης Λαμπάκης και “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”-Βαγγέλης Μυτιληνός και του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Παύλου Μιχαηλίδη ότι θα καταθέσουν εναλλακτικό σχέδιο Προϋπολογισμού, αναδιπλώθηκε και έκανε αναγκαστική υποχώρηση. Ίσως να είναι υπερβολικό να την χαρακτηρίσει κανείς… άτακτη υποχώρηση, αλλά είναι δεδομένο ότι ο δήμαρχος κ.Ζαμπούκης και οι συνεργάτες του κάνοντας τους υπολογισμούς και μετρώντας τα… κουκιά, υποχρεώθηκαν να αποδεχθούν και να συμπεριλάβουν την πλειοψηφία των προτάσεων της αντιπολίτευσης. Γιατί αλλιώς, κινδύνευαν με ένα ακόμα… πατατράκ, όπως αυτό που συνέβη με το Τεχνικό Πρόγραμμα, όπου με ψήφους 19-18, υπερψηφίστηκε αυτό που κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και όχι της δημοτικής αρχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδρούπολη: Θα κάνει νέο… χουνέρι στη δημοτική αρχή Ζαμπούκη και στον Προϋπολογισμό η αντιπολίτευση;

Από την στιγμή λοιπόν που υπήρχε και πάλι η πιθανότητα και ο κίνδυνος για νέο… στραπάτσο του κ.Ζαμπούκη και μάλιστα αυτή την φορά η διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων Προϋπολογισμών να μην ήταν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ αλλά περισσότερες και όχι μόνο του πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Κυριάκου Αραμπατζή αλλά και ενός ή και δύο ακόμα που συνήθως ψηφίζουν υπέρ της δημοτικής αρχής. η συγκεκριμένη επιλογή της… συναίνεσης ήταν μονόδρομος. Είναι επίσης αλήθεια, ότι η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Τραϊανούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου, χειρίστηκε πολύ σωστά, συναινετικά και προσεκτικά την υπόθεση και κατάφερε να μην υπάρξουν εντάσεις και αντιδράσεις στην συνεδρίαση. Έτσι πέτυχε τον στόχο της και επί ημερών της ως αρμόδιας Αντιδημάρχου και εισηγήτριας, εξασφάλισε τεράστια συναίνεση στην ψήφιση του Προϋπολογισμού. Πλην όπως είπαμε των Δευτεραίων και λοιπών κομμουνιστικών δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου, που ασχολούνταν και πάλι με το ΝΑΤΟ, την ΕΟΚ και όλα αυτά τα γνωστά που λένε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: “Πόλη και Πολίτες”-Λαμπάκης: Κοινή εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 καταθέτει η αντιπολίτευση

Αφού λοιπόν έγιναν δεκτά 7 από τα σημεία που πρότειναν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όλοι έγιναν… μια ωραία ατμόσφαιρα και ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ τον Προϋπολογισμό του 2022.

Αφέθηκαν για αργότερα και αφού εξεταστούν οι παράμετροι που αφορούν νομικά ζητήματα ή θέματα που αφορούν την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ κατά 8% που ζήτησε η αντιπολίτευση και θα εξεταστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κι επειδή, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο δημοτικός σύμβουλος του Γιάννη Ζαμπούκη και πρώην Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Νίκος Ραπτόπουλος, γέμισε η οθόνη (η συνεδρίαση ήταν με τηλεδιάσκεψη) από… σιρόπια και μέλια λόγω του κλίματος συναίνεσης, ας μην έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι αυτό δεν έγινε επειδή ξαφνικά.. αγαπήθηκαν όλοι μεταξύ τους. Η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη αναγκάστηκε να υποχωρήσει λόγω των συσχετισμών δυνάμεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για να μην βγει χαμένη (δεν γράφουμε… ηττηθεί γιατί ενοχλεί η λέξη τον Πρόεδρο-τουλάχιστον ως αρχές Ιανουαρίου που θα γίνει νέα εκλογή-του δημοτικού συμβουλίου κύριο Κολιό), όπως και στο Τεχνικό Πρόγραμμα πριν λίγο καιρό.