Διδυμότειχο: Αναβλήθηκε η εκλογή Προεδρείου – Δεν πήγαν οι παρατάξεις Τοκαμάνη, Πατσουρίδη – Έκπληξη η απουσία του Σαρσάκη

Διδυμότειχο: Αναβλήθηκε η εκλογή Προεδρείου – Δεν πήγαν οι παρατάξεις Τοκαμάνη, Πατσουρίδη – Έκπληξη η απουσία του Σαρσάκη

Αναβλήθηκε η εκλογή νέου Προεδρείου και μελών Επιτροπών στον δήμο Διδυμοτείχου πριν από λίγο, αφού δεν υπήρξε απαρτία στην ειδική συνεδρίαση που επαναλήφθηκε σήμερα, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης να ακυρώσει την διαδικασία εκλογής του Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν μόνο 11 δημοτικοί σύμβουλοι, αντί 14 που απαιτείται για να υπάρξει απαρτία. Συγκεκριμένα, παρέστησαν οι 6 της παράταξης του δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, ο ανεξάρτητος Πασχάλης Κυπαρισσούδης, ο Θόδωρος Σκίνδρης, οι Θανάσης Σίμογλου και Θανάσης Γατίδης από την παράταξη του Κώστα Δημητρίου και ο Πασχάλης Αδαμάκης απ’ την παράταξη Πατσουρίδη, που ήταν πρώην Αντιδήμαρχος Μεταξάδων. Απουσίασε ο ανεξάρτητος Παρασκευάς Τσολακίδης, που ως γνωστόν ήταν υποψήφιος Πρόεδρος στην συνεδρίαση η οποία ακυρώθηκε, αφού του προέκυψε ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας και ήδη είχε ενημερώσει. Έτσι και αλλιώς όμως, ούτε με αυτόν θα υπήρχε απαρτία. Εξέλιξη π0υ είχε προαναγγείλει πάντως το Evros-news.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Διδυμότειχο: Αποχή σκέφτονται Τοκαμάνης, Πατσουρίδης, ώστε να μπλοκάρουν την εκλογή Προέδρου δημοτικού συμβουλίου

Η μεγάλη έκπληξη στις απουσίες ήταν σίγουρα αυτή του ανεξάρτητου συμβούλου Γιάννη Σαρσάκη, ο οποίος είχε εκλεγεί ως γνωστόν με την παράταξη της δημοτικής αρχής και στη συνέχεια αποχώρησε. Η σημερινή του επιλογή δείχνει ότι συντάχθηκε με την στάση των πρώην δημάρχων Χρήστου Τοκαμάνη και Παρασκευά Πατσουρίδη, οι οποίοι για λόγους καθαρά προσωπικών εγωισμών και μιας απαράδεκτης παλαιοκομματικής αντίληψης και νοοτροπίας, επέλεξαν να απουσιάσουν. Ο κ.Σαρσάκης σε επικοινωνία με το Evros-news.gr, δικαιολόγησε την απουσία του από την διαδικασία, λέγοντας ότι περίμενε πρώτα να εκδικαστεί και η νέα προσφυγή στην Αποκεντρωμένη που κατέθεσε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης και μετά θα αποφασίσει την στάση του. Πάντως συμπλήρωσε ότι η απουσία του δεν σημαίνει ότι συντάσσεται με τους πρώην δημάρχους και την στάση τους.

Στην πρώτη συνεδρίαση που είχε ακυρωθεί, οι Τοκαμάνης, Πατσουρίδης, “εχθροί” επί χρόνια που έλεγαν τα χειρότερα ο ένας για τον άλλον, αποφάσισαν να… ενωθούν για να μην εκλεγεί ο ανεξάρτητος Παρασκευάς Τσολακίδης και πρότειναν τον κ.Εμμανουηλίδη, που εκλέχθηκε τελικά αλλά επειδή δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία, ακυρώθηκε αυτή μετά από προσφυγή στην Αποκεντρωμένη των δημοτικών συμβούλων Σκίνδρη, Σίμογλου και Γατίδη.

Ο κ.Τοκαμάνης, προφανώς… εκδικητικά προς το νέο επιστήμονα-δικηγόρο κ.Τσολακίδη, ένα άτομο με ειδικές ικανότητες, επειδή είχε νωρίτερα αποχωρήσει απ’ την παράταξη του για να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, έφτασε στο σημείο μέχρι και να συμμαχήσει με τον κ.Πατσουρίδη. Σήμερα είχαμε την δεύτερη πράξη αυτής της… ανίερης συμμαχίας, την οποία δυστυχώς στήριξαν με την απουσία τους τόσο ο Γιάννης Σαρσάκης, όσο και νέοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Σίμος Τσιλίκας και Μαρία Μανάκα. Όλοι αυτοί με την στάση τους, συμβάλλουν ώστε ο δήμος Διδυμοτείχου σε ένα ουσιαστικά… επουσιώδες θέμα, αυτό του Προέδρου δημοτικού συμβουλίου, να είναι “όμηρος” της παλαιοκομματικής αντίληψης και των προσωπικών εγωισμών των πρώην δημάρχων Τοκαμάνη, Πατσουρίδη, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Επίσης, η μη εκλογή μελών Επιτροπών, ιδιαίτερα της Οικονομικής, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του δήμου, αφού εν μπορούν να γίνουν ούτε πληρωμές μια και δεν θα συνεδριάζει η συγκεκριμένη επιτροπή, τουλάχιστον ως την ερχόμενη Κυριακή που θα επαναληφθεί η διαδικασία.

Η ανακοίνωση του δήμου

Κατόπιν μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας, η Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταφερθεί την επόμενη Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 την ίδια ώρα.
Παρόντες ήταν οι :
Χατζηγιάννογλου Ρωμύλος
Μπιλιακάκης Παρασκευάς
Τσιμπανλιώτης Ευάγγελος
Θεοδοσίου Στυλιανή
Γιαγτζίδης Παναγιώτης
Γεωργιάδης Λεωνίδας
Παπακωνσταντίνου Δημήτριος
Αδαμάκης Πασχάλης
Γατίδης Αθανάσιος
Σίμογλου Αθανάσιος
Σκίνδρης Θεόδωρος
Κυπαρισσούδης Πασχάλης
Απόντες :
Τοκαμάνης Χρήστος
Σιαλάκης Αθανάσιος
Τσιλίκας Σίμος
Χατζηανδρέου Παναγιώτης
Μανάκα Μαρία
Αραμπατζή Λεμονιά
Τολίδης Νικόλαος
Δουλάκη Χρυσωάννα
Πατσουρίδης Παρασκευάς
Σταμπολίδου Βασιλική
Εμμανουηλίδης Δημήτριος
Ζαφειροπούλου Χρύσα
Τζιβάρας Γεώργιος
Δημητριού Κωνσταντίνος
Σαρσάκης Ιωάννης
Τσολακίδης Παρασκευάς.