ÅÐÉÊÁÉÑÅÓ ÅÑÙÔÇÓÅÉÓ  (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Μηταράκης: “Για εθνικούς λόγους αυξάνουμε την χωρητικότητα των δομών στο Φυλάκιο – Ακραία στοιχεία δημιούργησαν επεισόδια”

-Όλη η ιστορία έχει γίνει γιατί από 700 θέσεις θα γίνει 960. Δεν είναι κάποια μεγάλη μεταβολή

Εμμένει στις απόψεις του, δηλώνει ξεκάθαρα ότι η χωρητικότητα των δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας θα αυξηθεί από τα 700 άτομα σήμερα στα 960 και παράλληλα δηλώνει ότι στις διαμαρτυρίες ακραία στοιχεία ήταν αυτά που δημιούργησαν επεισόδια, τα οποία βρέθηκαν εκεί για… ιδεολογικό τουρισμό.

Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4» και στην εκπομπή Πειραιάς 24, ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν για την δημιουργία δομών στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χίο και την Ορεστιάδα. Κατέθεσε την άποψή του, επισημαίνοντας πως δεν αποτελούν δομές μόνιμης εγκατάστασης των λαθρομεταναστών και πως η δομή στα βόρεια σύνορα της χώρας, στον Έβρο, δεν επηρέασε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την τοπική κοινωνία. Είπε μάλιστα το… φοβερό, ότι για εθνικούς λόγους αυξάνεται από την σημερινή Κυβέρνηση η χωρητικότητα:

“Για εθνικούς λόγους γίνονται οι δομές αυτές. Δεν είναι δομές παραμονής, που ο κόσμος θα μείνει εκεί. Είναι δομές πρώτου ελέγχου και ο πρώτος έλεγχος εκεί γίνεται. Η δομή στην Ορεστιάδα λειτουργεί από το 2013. Όλη η ιστορία έχει γίνει γιατί από 700 θέσεις θα γίνει 960. Δεν είναι κάποια μεγάλη μεταβολή. Όλη αυτή η ένταση που υπάρχει δεν δικαιολογείται από την ιστορία της δομής στον Έβρο, η οποία ουδέποτε, ούτε τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στην τοπική κοινωνία.

Η αντίδραση στην Ορεστιάδα φαίνεται και από τις συλλήψεις που γίνανε, ότι ήταν ακραία στοιχεία τα οποία δεν ήταν από την περιοχή και πήγανε για ιδεολογικό τουρισμό να διαμαρτυρηθούν για το Φυλάκιο”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ