Ορεστιάδα: Τεράστιο ζήτημα με τα “εξαφανισμένα” οχήματα του δήμου – Προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αλλοπρόσαλλη στάση Μαυρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: Τεράστιο ζήτημα με τα “εξαφανισμένα” οχήματα του δήμου – Προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αλλοπρόσαλλη στάση Μαυρίδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τεράστιο ζήτημα, με πολλά, σοβαρά και αναπάντητα ερωτηματικά, εξελίσσεται η υπόθεση με τα 12 “εξαφανισμένα” οχήματα του δήμου Ορεστιάδας, την οποία έχει αναδείξει η αντιπολίτευση εδώ και μήνες.

Οι εξελίξεις στο συγκεκριμένα θέμα τρέχουν με έντονους ρυθμούς και η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη που έχει… στριμωχτεί άγρια από αυτές, ακολουθεί μια αλλοπρόσαλλη τακτική, με εντελώς αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και απόψεις, δείγμα μάλλον πανικού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ κατηγορούσε την αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αρνούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα να δώσει συγκεκριμένες, πειστικές απαντήσεις που χάθηκαν και “εξαφανίστηκαν” 12 οχήματα και μηχανήματα του δήμου, στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, για να αναζητηθούν αυτοί που πιθανόν να ευθύνονται για την “εξαφάνιση” τους!!!

Όλα αυτά φυσικά, μετά τις καταγγελίες αρχικά του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ζαχαρία, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τον Οκτώβριο του 2020, όπου και αποφασίστηκε μόνο από τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής Μαυρίδη, η διαγραφή των συγκεκριμένων οχημάτων από τα μητρώα. Αυτοί επικαλέστηκαν σχετικό νόμο, αλλά σε εκείνη την συνεδρίαση και εν συνεχεία, δεν εμφανίστηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά καταστροφής που απαιτούνται. Ο κ.Ζαχαρίας κατήγγειλε το γεγονός και στα επόμενα δημοτικά συμβούλια, ενώ ακολούθησαν νέες, συνεχείς καταγγελίες και από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Ασμανίδη. Μάλιστα τόσο ο κ.Ζαχαρίας απ΄την παράταξη Γκουγκουσκίδου, όσο και οι Αγγελακούδης, Καζαλτζής δεν ψήφισαν το συγκεκριμένο θέμα, επισημαίνοντας ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά και το θέμα πέρασε μόνο με τις ψήφους της δημοτικής αρχής.

Το θέμα απασχόλησε και την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 5 Οκτωβρίου 2021, όπου ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραγιάννης, με αφορμή θέμα συγκρότησης επιτροπής για την απόσυρση άλλων οχημάτων, δέχθηκαν καταιγισμό ερωτήσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση, για τα “εξαφανισμένα” 12 οχήματα. Δεν έδωσαν και πάλι καμιά πειστική απάντηση, επικαλέστηκαν απλά τον σχετικό νόμο και μάλιστα ο κ.Μαυρίδης, με το γνωστό του ύφος, είπε τότε απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους που τον… σφυροκόπησαν με αυτονόητες ερωτήσεις, ότι όσα ανέφεραν ήταν ψέματα:

“Καταλαβαίνω ότι αυτό που πήγαν κάποιοι να περάσουν στους δημότες, ότι γίνεται πλιάτσικο, ότι εξαφανίζονται μηχανήματα δεν περνάει πλέον. Γιατί η πραγματικότητα είναι μόνο μία”. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Αλήθεια, τώρα που η δημοτική αρχή ψήφισε στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής να γίνει προσφυγή στην Δικαιοσύνη για τα “εξαφανισμένα” 12 οχήματα, δεν σημαίνει πως συμφωνεί ότι έγινε πλιάτσικο; Άρα, γιατί κατηγορούσε τότε τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Ορεστιάδας; Γιατί τότε οι Μαρία Γκουγκουσκίδου, Σάκης Παπανδρέου και Χρήστος Καζαλτζής, είχαν επισημάνει ότι η διαδικασία και ο τρόπος χειρισμού των 12 “εξαφανισμένων” οχημάτων δημιουργεί πολλά, σοβαρά ερωτηματικά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Τι άλλαξε λοιπόν ξαφνικά και ενώ ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης κατηγορούσε την αντιπολίτευση για δημιουργία εντυπώσεων, επί μήνες αρνούνταν να συζητήσει το ζήτημα, σήμερα αποφάσισε να προσφύγει ο δήμος στην Δικαιοσύνη; Μα το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας ήδη άρχισε προφανώς να ασχολείται, αφού ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ασμανίδης κατέθεσε αναφορά για το ζήτημα.

Σίγουρα όλα αυτά δημιουργούν σοβαρό ζήτημα και η δημοτική αρχή του κ.Μαυρίδη αλλά και ο ίδιος προσωπικά, είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι για τον χειρισμό και της πολύμηνη στάση τους. Απαιτούνται ξεκάθαρες και πειστικές εξηγήσεις, διαφορετικά η αντιπολίτευση δικαιολογημένα τους κατηγορεί.