Συνεργασία Δήμου Ορεστιάδας-Μητρόπολης, για δημιουργία Γηροκομείου στα Δίκαια

Συνεργασία Δήμου Ορεστιάδας-Μητρόπολης, για δημιουργία Γηροκομείου στα Δίκαια

Κάτι φαίνεται να κινείται για την δημιουργία Γηροκομείου στον βόρειο Έβρο από την Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.

Σε μια περιοχή όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι για τους οποίους θα αποτελούσε μια σημαντική λύση, όπως και για τις οικογένειες τους, το συγκεκριμένα αίτημα είναι διαχρονικό, αλλά μέχρι τώρα τίποτα δεν έχει γίνει. όμως φαίνεται να βρίσκονται σε εξέλιξη από την Πολεοδομία του Δήμου Ορεστιάδας οι διαδικασίες τακτοποίησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου και του κτιρίου που στέγαζε το Οικοτροφείο των Δικαίων, το οποίο η Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου σχεδιάζει να μετατρέψει σε Γηροκομείο. Ανήκει στην Μητρόπολη, στέγαζε παλαιότερα το Οικοτροφείο για τους μαθητές του Γυμνασίου από την περιοχή και παραμένει αναξιοποίητο να ρημάζει εδώ και χρόνια. Το Evros-news.gr είχε αναφερθεί από το 2018 στο συγκεκριμένο κτίριο και την λύση που θα μπορούσε να αποτελέσει για την δημιουργία Γηροκομείου, αλλά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός όλα αυτά τα χρόνια-άγνωστο γιατί-δεν είχε προχωρήσει το ζήτημα αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Δίκαια Τριγώνου: Παρατημένο και αναξιοποίητο, καταστρέφεται το κτίριο ιδιοκτησίας της Μητρόπολης

Όπως ανέφερε  όμως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας ο δήμαρχος, Διαμαντής Παπαδόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Δημοτικής Επαναφοράς», Χρήστου Καζαλτζή, «η νέα δημοτική αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της ξεκίνησε αμέσως να ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη».

Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή η Μητρόπολη δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία, ανέλαβε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ορεστιάδας να διεκπεραιώσει τα πολεοδομικά ζητήματα, «βρίσκοντας τη λύση για τις τακτοποιήσεις», όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την αναζήτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου δημιουργίας Γηροκομείου στα Δίκαια, ο δήμαρχος Ορεστιάδας μετέφερε την πληροφορία ότι «ο Μητροπολίτης ήδη είχε επαφή για το θέμα αυτό με την περιφερειακή διοίκηση, προκειμένου να δρομολογηθεί η ένταξη του έργου σε κάποια μελλοντική πρόσκληση». Προφανώς αυτό ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο γραφείο του Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός.