ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μοίρασαν μάσκες προστασίας από την… Τουρκία, στους Καθηγητές του Έβρου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μοίρασαν μάσκες προστασίας από την… Τουρκία, στους Καθηγητές του Έβρου

-Τις προμηθεύτηκε και τις μοίρασε στους εκπαιδευτικούς η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου

-Η παραγγελία έγινε διαδικτυακά από ελληνική εταιρεία, χωρίς να γνωρίζουν-όπως λένε-ότι θα ήταν Τουρκικές

-Πολλοί Καθηγητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτό το λάθος, όταν πήραν τις μάσκες MADE IN TURKEY

Μάσκες που προέρχονται από την Τουρκία, μοίρασαν τις τελευταίες ημέρες στους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα τους Καθηγητές του Έβρου, των περιοχών Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου.

Στο Evros-news.gr έφτασαν αρκετές καταγγελίες από Καθηγητές, μαζί με το φωτογραφικό υλικό, πολλοί από τους οποίους έγιναν έξαλλοι βλέποντας ότι οι τρεις μάσκες που τους μοιράστηκαν σε ατομική συσκευασία η κάθε μία, είχαν χώρα προέλευσης την Τουρκία. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι έγινε τεράστιο θέμα και κυριάρχησε στα ΜΜΕ το γεγονός ότι η Βουλή των Ελλήνων επίσης είχε μοιράσει μάσκες προστασίας για τον κορονοϊό στους βουλευτές, οι οποίες προέρχονταν από την Τουρκία.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ που κάναμε, τις μάσκες αυτές που είναι Ν95 ή FFP2 και έχουν πάνω στην συσκευασία τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, μοίρασε στους εκπαιδευτικούς μέλη της η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου. Δεν έχει δηλαδή την παραμικρή ανάμιξη το υπουργείο Παιδείας ή οι δήμοι της περιοχής. Απλά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, που καλύπτει τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια) των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, θέλησε να προσφέρει από τρις ατομικές μάσκες προστασίας στα μέλη της.

Ανατέθηκε λοιπόν σε κάποια εκπαιδευτικό να κάνει… έρευνα αγοράς και να προχωρήσει στην προμήθεια εκατοντάδων μασκών προστασίας. Αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τις παρήγγειλε διαδικτυακά. Όπως υποστήριξε στους συναδέρφους της, οι οποίοι όταν τις παρέλαβαν και διαπίστωσαν ότι έγραφαν πάνω MADE IN TURKEY άρχισαν να διαμαρτύρονται, η εταιρεία από την οποία τις παρήγγειλε ήταν Ελληνική. Υπάρχει μάλιστα και το σχετικό Τιμολόγιο αγοράς. Όμως, προφανώς αυτή η ελληνική εταιρεία τις προμηθεύεται και τις εισάγει, λόγω ίσως φθηνότερης τιμής, από την Τουρκία. Οι μάσκες μάλιστα αναφέρουν ως έδρα της συγκεκριμένης τουρκικής εταιρείας που τις κατασκευάζει, την πρωτεύουσα Άγκυρα της γειτονικής χώρας.

Υπήρξαν όπως μαθαίνουμε, εκτός από τις πολλές καταγγελίες στο Evros-news.gr και πάρα πολλές διαμαρτυρίες από εκπαιδευτικούς προς την διοίκηση της Α’ ΕΛΜΕ Έβρου, η οποία είναι αλήθεια ότι πήγε να… κάνει καλό και αν δώσει στους συναδέρφους τους μάσκες αυξημένης προστασίας από τον κορονοϊό, αλλά ένα λάθος και μια όχι τόσο καλή… έρευνα από την εκπαιδευτικό που ανέλαβε την συγκεκριμένη διαδικασία, δημιούργησε αυτή την αρνητική εξέλιξη.