Αλεξανδρούπολη: Τι είδαν και άκουσαν οι Σαουδάραβες επενδυτές και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι

Αλεξανδρούπολη: Τι είδαν και άκουσαν οι Σαουδάραβες επενδυτές και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν σήμερα το πρωί επενδυτές αλλά και υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι από τη Σαουδική Αραβία, μέλη της πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής, με επικεφαλής τον Σαουδάραβα υπουργό Επενδύσεων, που πραγματοποίησαν επίσκεψη στην χώρα μας. 

Πρώτος σταθμός τους ήταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κώστας Χατζημιχαήλ τους έκανε ενημέρωση και παρουσίαση του γεωπολιτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος που δραστηριοποιείται ο ΟΛΑ, καθώς και των επενδυτικών ευκαιριών που ανακύπτουν από την ανωτέρω δραστηριοποίηση στην ευρύτερη περιοχή. Στο τέλος συμπλήρωσε δυο-τρία λόγια και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, που επίσης παρέστη στην συνάντηση.

Ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας από την Σαουδική Αραβία με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Ο κ.Μέτιος είχε την ευκαιρία να τους παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε μια σειρά από τομείς, όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα. Τους διαβεβαίωσε επίσης ότι η διοίκησή του αλλά και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε σοβαρή επενδυτική πρόταση.
Παρόντες στη συνάντηση μαζί με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βασίλης Δελησταμάτης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Θανάσης Τσώνης. Στην ίδια συνάντηση μετείχαν ακόμα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο επιχειρηματίας και Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών & Βιοτεχνιών Έβρου Χρήστος Γιορδαμλής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης, όπως και εκπρόσωπος του ομίλου Κοπελούζου που υλοποιεί σημαντικά ενεργειακά project στην περιοχή μας, για τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι Σαουδάραβες.
Μετά την συνάντηση αυτή, αναχώρησαν με ειδικά ναυλωμένη πτήση Airbus A310 της Κυβέρνησης Σαουδικής Αραβίας από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” για την Αθήνα και από εκεί αφού επιβιβάζονταν τα υπόλοιπα μέλη της πολυπληθούς επιχειρηματικής και κρατικής αντιπροσωπεία θα πετούσαν για το Ριάντ.