Η θεατρική παράσταση «Γκιαούρ Ισμίρ» έρχεται σε Ορεστιάδα, Φέρες με ελεύθερη είσοδο

Η θεατρική παράσταση «Γκιαούρ Ισμίρ» έρχεται σε Ορεστιάδα, Φέρες με ελεύθερη είσοδο

Η θεατρική παράσταση “Γκιαούρ Ισμήρ – Η άπιστη πόλη”, έρχεται τις επόμενες ημέρες με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο, αφού είναι προσφορά στο κοινό από την Περιφέρεια ΑΜΘ στην Ορεστιάδα και τον δήμο Αλεξανδρούπολης στις Φέρες.

Συγκεκριμένα:

  • την Δευτέρα 18/7 θα παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Ορεστιάδας, σε συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την ΔΗΚΕΠΑΟ και
  • την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, στις 21:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Γκοτζιά, στις Φέρες, προσφορά του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το χρονικό της παράστασής μας διατρέχει την περίοδο της αρμονικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών της εγγύς ανατολής, τον άκρατο ενθουσιασμό των Ελλήνων για την απόβαση του ελληνικού στόλου στα μικρασιατικά παράλια και τέλος την τραγική κατάληξη του ελληνισμού που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πατρογονικές του εστίες γυρεύοντας απάνεμο λιμάνι και καταφύγιο στα όχι και τόσο φιλόξενα χώματα της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Σκοπός της παράστασής μας δεν είναι ούτε να εξάψει έχθρες και μισαλλοδοξίες ούτε να θρέψει ρεβανσιστικές αντιλήψεις αλλά να μνημονεύσει την αξεπέραστη ομορφιά και τον αέναο πολιτισμό της Ιωνικής γης.
Τέλος ευελπιστεί να θυμίσει σε κάποιους και να γνωρίσει σε κάποιους άλλους ότι κάποτε σε εκείνα τα χώματα γράφτηκε η πιο όμορφη ιστορία..σελάμ σοϋλέ
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Αντώνης Κρόμπας
Πρωτότυπη μουσική : Πέτρος Σακελλίου
Σκηνικά κουστούμια : Εμ.Αλφιέρη
Επιμέλεια κίνησης : Στράτος Λύκος
Καλλιτεχνική επιμέλεια : Παύλος Λουτσίδης
Ερμηνεύουν : Βίβιαν Κοντομάρη- Μαρίνα Σαμάρκου
Μουσικοί : Πέτρος Σακελλίου
Αγγέλικα Παπανικολάου
Νίκος Σταθάκης

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*