Δαδιά: Ξαφνικά εστία φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή Προβατώνα κοντά στο στρατόπεδο – Κάηκε μαντρί

Δαδιά: Ξαφνικά εστία φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή Προβατώνα κοντά στο στρατόπεδο – Κάηκε μαντρί

 

Μέτωπο φωτιάς ξέσπασε ξαφνικά στον Προβατώνα, κοντά στο στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας, από την τεράστια πυρκαγιά που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης.

 

Η φωτιά… ήρθε από το μέτωπο της Λύρας που κατευθύνεται πλέον προς τη Λευκίνη και εκεί εντοπίζεται πλέον το μεγάλο πρόβλημα. Μάλιστα έκαψε ένα μαντρί απ’ όπου ευτυχώς πρόλαβαν και απομάκρυναν τα ζώα.

Οι φλόγες πλησιάζουν και στο στρατόπεδο όπου επικρατεί μέγιστη επιφυλακή, ενώ δυστυχώς η βροχή που έπεσε πριν λίγη ώρα στον Έβρο στην περιοχή της Δαδιάς που θα ήταν ευλογία και θα βοηθούσε στην κατάσβεση, ήταν πολύ ασθενής και ελάχιστα λεπτά.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας

Παραμένει κλειστή λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στη δασική περιοχή της Δαδιάς Έβρου, η εθνική οδός στο ύψος της Λυκόφης και όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας από το ύψος του κόμβου Λαγυνών έως το ύψος του κόμβου Δαδιάς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Λαγυνών – Δαδιάς.

Παρακαλούνται οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων για την ασφάλεια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών”.