Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας του δήμου με ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου

Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας του δήμου με ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου υπογράφηκε το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 25ης Πανέβριας Αγροτικής Έθεσης Φερών.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου Βασίλης Πορτοκαλίδης εκπροσωπώντας τους δυο φορείς υπέγραψαν το συγκεκριμένο Σύμφωνο Συνεργασίας, επισφραγίζοντας έτσι την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Το παρόν έδωσε και το μέλος της διοίκησης του ΤΟΕΒ και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, που μαζί με τον Βασίλη Πορτοκαλίδη και τα άλλα μέλη του ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου, από την στιγμή που ανέλαβαν την διοίκηση έχουν καταφέρει να δώσουν λύσεις σε σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του συγκεκριμένου φορέα. Μειώνοντας ήδη σε σημαντικό βαθμό τις οφειλές που είχαν επί χρόνια οι αγρότες-μέλη και βάζοντας σε τάξη τα οικονομικά.

Τι περιλαμβάνει το Μνημόνιο Συνεργασίας

Δήμος Αλεξανδρούπολης και ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου συμφωνούν από κοινού σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει το Μνημόνιο Συνεργασίας:
Στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ τους, με σκοπό στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, να μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν δράσεις και παρεμβάσεις προς όφελος της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και ειδικότερα στη μείωση του κόστους λειτουργίας του ΤΟΕΒ Φερών–Πέπλου, όφελος που θα μετακυληθεί προς τους αγρότες μέλη του Οργανισμού.

Το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του ΤΟΕΒ Φερών–Πέπλου, περιλαμβάνει:
•Την εκπόνηση μελετών για αρδευτικές υποδομές
•Την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών
•Την μεταφορά προσωπικού
•Την συντήρηση κτιρίων και αντλιοστασίων
•Την συντήρηση μηχανολογικού εξοπλισμού
•Την ενοικίαση ή παραχώρηση υποδομών (γεωτρήσεις), μηχανολογικού εξοπλισμού αντλιών αποστράγγισης υδάτων.
1.Από την συνεργασία των δύο Μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες και πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στο πεδίο της τοπικής ανάπτυξης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής και στη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής.
2.Τα δύο Μέρη συμφωνούν επομένως να συνεργαστούν αρχικά για τα προαναφερόμενα θέματα τα οποία θα εξειδικευθούν με περαιτέρω κείμενα συνεργασίας των συμβαλλομένων Μερών.
3.Για την εκπλήρωση των σκοπών και των δράσεων που απορρέουν από το παρόν Μνημόνιο τα δύο Μέρη ιδιαιτέρως αναλαμβάνουν:
α) την ανάληψη κάθε δράσης η οποία διευκολύνει και προωθεί την συνεργασία των δύο Μερών
β) την κατάρτιση συμφωνιών στις οποίες θα εξειδικεύεται το αντικείμενο, οι αρμοδιότητες, το χρονοδιάγραμμα και άλλες παράμετροι και όροι της εκάστοτε συνεργασίας,
γ) κάθε Μέρος θα είναι υπεύθυνο για τα δικά του έξοδα σε σχέση με όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις συνεργασίες στο πλαίσιο του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας.
Το παρόν Μνημόνιο τίθεται σε ισχύ με την υπογραφή από τους νομίμους εκπροσώπους των δύο Μερών και η διάρκεια ισχύος του ορίζεται σε δέκα (10) έτη.