Στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση “World Travel Market” στο Λονδίνο, παρούσα η Περιφέρεια ΑΜΘ

Στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση “World Travel Market” στο Λονδίνο, παρούσα η Περιφέρεια ΑΜΘ

Στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση “World Travel Market” που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, ήταν παρούσα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ Θανάση Τσώνη και τα έμπειρα υπηρεσιακά στελέχη όσον αφορά τον τουρισμό, βρέθηκαν σε μια σημαντική παγκόσμια έκθεση  με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας. Μάλιστα από το περίπτερο τη Περιφέρειας μας πέρασαν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου και του ΕΟΤ.
Ο Θανάσης Τσώνης αναφερόμενος στην παρουσία και την συγκεκριμένη έκθεση τουρισμού, επεσήμανε:
“Στο κλείσιμο μιας πολύ επιτυχημένης τουριστικής χρονιάς για την Περιφέρειά μας, παραβρεθήκαμε και φέτος στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση στο Λονδίνο, όπου η συμμετοχή μας θεωρείται επιβεβλημένη για να συνεχίσουμε τη δυναμική προβολή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο εξωτερικό.
Στην World Travel Market είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε σημαντικές επαφές με Tour operators, φορείς και εταιρείες του τουρισμού από όλο τον κόσμο. Έγιναν b2b συναντήσεις και παρουσιάσαμε -μεταξύ άλλων- τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας σε ειδική εκδήλωση του ΕΟΤ.
Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη κερδίζει το στοίχημα, καθώς ειδικά μετά την πανδημία, γίνεται ο προορισμός που ταιριάζει στις νέες απαιτήσεις των ταξιδιωτών για αυθεντική εμπειρία, αποδράσεις στη φύση, πλούσια γαστρονομία και ποιοτικά προϊόντα, εναλλαγή τοπίων, δάση και υδροβιότοπους μοναδικούς στον κόσμο ενώ παράλληλα προσφέρει και τη δυνατότητα για το δίπτυχο “ήλιος-θάλασσα” με το τεράστιο παραλιακό μέτωπο και τα δύο νησιά-διαμάντια, τη Θάσο και τη Σαμοθράκη.
Το ενδιαφέρον του κόσμου και το feed back από τις επαφές μας ήταν μεγάλο καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστια απήχηση και όλοι όσοι την επισκέπτονται “διψούν” να ανακαλύψουν νέους προορισμούς. Η σκληρή δουλειά και οι στοχευμένες δράσεις όπως φαίνεται, αποδίδουν, για αυτό συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά και το 2023, καθώς η ανάπτυξη του τουρισμού για την περιφέρειά μας σημαίνει και οικονομική πρόοδο, μείωση της ανεργίας και νέες προοπτικές.
Συγχαρητήρια στον ΕΟΤ και στο υπουργείο Τουρισμού για την καινοτόμα και εντυπωσιακή παρουσία της Ελλάδας με το νέο και υπερσύγχρονο περίπτερο που έκανε το “νεμπούτο” του στην WTM.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*