Φέρες: Η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς, με μοσχάρι 350 κιλών, ξεκίνησε ήδη να ψήνεται

Φέρες: Η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς, με μοσχάρι 350 κιλών, ξεκίνησε ήδη να ψήνεται

Η μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς επέστρεψε φέτος  στις Φέρες, μετά από την απουσία των δύο προηγούμενων χρόνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης, η Αντιδημαρχία Φερών, οι κτηνοτρόφοι και  αγρότες των Φερών σε μια αγαστή συνεργασία για πρώτη φορά, υλοποιούν και πάλι τον θεσμό της μεγαλύτερης σούβλας της χρονιάς και πανελλαδικά.  

Σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα πριν λίγη ώρα, το τεράστιο μοσχάρι 350 κιλών τοποθετήθηκε με την βοήθεια γερανού στην σούβλα του και άρχισε ήδη να ψήνεται για 24 ώρες. Παρουσία του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρη Κολγιώνη, που είναι και ο ίδιος αγρότης και έχει ζήσει από το ξεκίνημα της όλη αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία.

Αύριο Πέμπτη που θα ολοκληρωθεί το ψήσιμο του και θα είναι έτοιμο, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες από ολόκληρο τον Έβρο και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία απολαύσουν τη νοστιμιά του περίφημου μοσχαρίσιου κρέατος του Δέλτα του Έβρου από τα μοσχάρια που εκτρέφονται οικολογικά στην περιοχή από τους κτηνοτρόφους των Φερών. Στη διανομή του θα βοηθήσουν μάλιστα και Σύλλογοι των Φερών, που θα ετοιμάσουν και μια γιορτή η οποία θα συνοδέψει  όλη αυτή την σημαντική πρωτοβουλία που για άλλη μια χρονιά πραγματοποιείται σε μια κατ εξοχήν κτηνοτροφική περιοχή του Έβρου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Γιορτή του Μοσχαριού στη μεγαλύτερη  σούβλα της χρονιάς ξεκίνησε το 2012 και ήταν μια ιδέα του κτηνοτρόφου Γιώργου Ζαφειρόπουλου. Ο ίδιος μπορεί να έφυγε από την ζωή την επόμενη χρονιά, αλλά αυτή η έμπνευση και ιδέα του καθιερώθηκε και την υλοποιούσαν κάθε χρονιά ως το 2019 που διακόπηκε λόγω κορονοϊού, οι κτηνοτρόφοι και αγρότες της περιοχής και οι διάφοροι σύλλογοι μόνοι τους. Φέτος για πρώτη φορά ο δήμος Αλεξανδρούπολης και η Αντιδημαρχία Φερών καλύπτουν τα έξοδα της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Όσο για τον εμπνευστή της, επί 7 χρόνια δεν φρόντισαν να τον τιμήσουν, για παράδειγμα το 2017 που συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την αρχική υλοποίηση της ιδέας του Γιώργου Ζαφειρόπουλου, όσοι όλα αυτά τα χρόνια είχαν θεσμικό ρόλο και τώρα εμφανίζονται με αναρτήσεις τους να… κόπτονται ξαφνικά για αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπο του αείμνηστου κτηνοτρόφου.