Μεγάλη επιτυχία η φετινή εκδήλωση-θεσμός «μοσχάρι στη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς» (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Μεγάλη επιτυχία η φετινή εκδήλωση-θεσμός «μοσχάρι στη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς» (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η φετινή εκδήλωση-θεσμός «μοσχάρι στη μεγαλύτερη σούβλα της χρονιάς» που πραγματοποιήθηκε τις δυο προηγούμενες ημέρες στις Φέρες Έβρου.

Με ένα διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση ανάδειξης του μοναδικής γεύσης και ποιότητας μοσχαρίσιου κρέατος της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 28 & 29 Δεκεμβρίου. Αυτή την φορά (για πρώτη εδώ και 10 χρόνια) με την έμπρακτη στήριξη του δήμου Αλεξανδρούπολης και της Αντιδημαρχίας Φερών.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής είχαν τη δυνατότητα να γευτούν  το απόγευμα της Πέμπτης το πεντανόστιμο κρέας από το μοσχάρι άνω των 35ο κιλών που σουβλίστηκε και ξεκίνησε να ψήνεται την Τετάρτη στην πλατεία των Φερών. Να πιουν άφθονο κρασί και μάλιστα δωρεάν και μαζί με το μοσχαρίσιο κρέας να γευτούν και 100 κιλά λουκάνικα και να χορέψουν.

 

Ο Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτρης Κολγιώνης, είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης και την παρουσία πλήθους κόσμου, κατοίκων από την περιοχή αλλά και επισκεπτών.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:
 “Η άμεση ανταπόκριση όλων, η στήριξη και η ευγενική χορηγία των επαγγελματιών, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Η πλατεία μας πλημμύρισε με πλήθος κόσμου κάτι που μας ωθεί στη συνέχιση της εκδήλωσης που τείνει πλέον να γίνει έθιμο.
Για το λόγο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους τους επαγγελματίες-χορηγούς μας που συνέβαλαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης με την προσφορά και τη διάθεση των προϊόντων τους.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον Λαογραφικό Μορφωτικό Όμιλο Φερών «Ορφέας» για τη γενικότερη υποστήριξη και πολύτιμη προσφορά του στην υλοποίηση της εκδήλωσης.
Τέλος, οφείλω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εθελοντές συνδημότες μας που ακούραστα επί 24 ώρες προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους για την υλοποίηση της εκδήλωσης και φυσικά όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας”.