Εισαγγελική έρευνα για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες, που αποκάλυψε το Evros-news.gr

Εισαγγελική έρευνα για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης από νέους Συνοριοφύλακες, που αποκάλυψε το Evros-news.gr

-Θα “παγώσουν” οι τοποθετήσεις των Συνοριοφυλάκων λόγω των ερευνών ή θα γίνουν κανονικά την άλλη εβδομάδα όπως προεβλέπεται;

Προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών αναφορικά με καταγγελίες που ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr και αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Όπως  ήδη γράψαμε την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος, ενώ τα διερευνώμενα αδικήματα κινούνται προς κάθε κατεύθυνση. Οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ παραμένουν στον Έβρο και έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους όλα τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης που κατατέθηκαν από Συνοριοφύλακες. Αυτή είναι η διοικητική έρευνα που ξεκίνησε με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Η έρευνα της Δικαιοσύνης, στην οποία μάιστα αναφέρθηκε από την Θεσσαλονίκη ο κ.Θεοδωρικάκος ότι παράλληλα διεξάγεται, θα ερευνήσει αν προκύπτουν και πονικές ευθύνες για όσους συνήψαν αυτά τα δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ήρθε στον Έβρο και ερευνά τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης

Είχε προηγηθεί στις αρχές της εβδομάδας και συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας, το δημοσίευμα του Evros-news.γρ,  που ανέφερε ότι από τους 250 νέους συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν προσληφθεί για την ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο, δεκάδες έχουν υπογράψει εικονικά ΣύμφωναΣυμβίωσης προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πέντε προβλεπόμενα μόρια ώστε να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, υπηρετώντας στα υπαγόμενα σε αυτή Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Τυχερού και Σουφλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άμεση παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τα εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης Συνοριοφυλάκων – Διέταξε έρευνα μετά το δημοσίευμα του Evros-news

Τι θα γίνει με τις τοποθετήσεις των Συνοριοφυλάκων

που είναι να οολκληρωθούν την άλλη εβδομάδα;

Στο μεταξύ, τέλη της επόμενης εβδομάδας ήταν προγραμματισμένο να γίνυν γνωστές οι τοποθετήσεις των 250 νέων Συνοριοφυλάκων στις δυο Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, με βάση τις σχετικές αιτήσεις που κατατέθηκαν ως την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου και φυσικά τα μόρια που συγκέντρωσαν τόσο από τις επιδόσεις τους κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, όσο και την  οικογενειακή τους κατάσταση. Εκεί δηλαδή που κατέθεσαν δεκάδες εικονικά Συμφωνα Συμβίωσης. Θα  “παγώσει” η συγκεκριμένη διαδικασία μια και βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες ή θα ληφθούνκανονικά τα έγγραφα αυτά, έστω και αν είναι εικονικά; Ουδείς μπορεί να απαντήσει πάντως μέχρι τώρα με βεβαιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νέοι Συνοριοφύλακες: Δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, επειδή θέλουν να τοποθετηθούν στην Αλεξανδρούπολη!!!