Μαράσια Ορεστιάδας: Ολοκληρώθηκε η διάσωση 130 λαθρομεταναστών από νησίδα – Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαράσια Ορεστιάδας: Ολοκληρώθηκε η διάσωση 130 λαθρομεταναστών από νησίδα – Μεταφέρθηκαν στο ΚΥΤ Φυλακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η επιχείρηση διάσωσης περίπου 130 λαθρομεταναστών, από νησίδα του ποταμού Έβρου στην περιοχή Μαράσια Ορεστιάδας.

Αν και αρχικά από τα αρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι οι λαθρομετανάστες, ανάμεσα τους κα πολλά παιδιά, ακόμα και μωρά, βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος και δεν υπάρξει καμιά επιχείρηση διάσωσης, τελικά αυτή έγινε. Από την ίδια νησίδα και στο ίδιο σημείο, που είχαν διασωθεί στις 4 Ιουνίου 2023 άλλοι 91 λαθρομετανάστες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ που μετέδωσε ζωντανά την επιχείρηση

Χθες να θυμίσουμε ότι υπήρξε διαρροή ότι η Αστυνομία με drone είχε διαπιστώσει ότι οι Τούρκοι επέστρεφαν στο έδαφος τους δεκάδες άτομα από νησίδα των Μαρασίων, αλλά προφανώς το βράδυ με βάρκες οι διακινητές τους επέστρεψαν στη νησίδα που απέχει περίπου 50 μέτρα απ’ την τουρκική όχθη. Κι όλα αυτά ενώ μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα υπάρχει Τουρκικό Στρατιωτικό Φυλάκιο.

Μάλιστα την όλη επιχείρηση διάσωσης συντόνισε ο Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης, που συνόδευε τους λαθρομετανάστες όταν τους έβγαζαν οι βάρκες στην ελληνική πλευρά και κάποια στιγμή πήρε αγκαλιά ένα μωράκι και το μετέφερε ως το σημείο όπου βρίσκονταν οι κάμερες των τηλεοπτικών συνεργείων και οι δημοσιογράφοι και εκεί το παρέδωσε στους γονείς του για να ανέβουν στα λεωφορεία και να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Ορεστιάδα: Οι 130 λαθρομετανάστες στα Μαράσια, περιμένουν να τους περάσουν στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Να θυμίσουμε επίσης ότι προηγήθηκε παρόμοια επιχείρησης διάσωσης δεκάδων λαθρομεταναστών από νησίδα της περιοχής Κισσαρίου Σουφλίου, της γνωστής από τον περασμένο Αύγουστο με τα fake news για τη “νεκρή Μαρία”> Αυτή όμως έγινε με απόλυτη μυστικότητα και ενώ οι δημοσιογράφοι και όλο το ενδιαφέρον είχε εστιαστεί στα Μαράσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Έβρος ΤΩΡΑ: Επιχείρηση διάσωσης δεκάδων λαθρομεταναστών στο Κισσάριο Σουφλίου – Άλλοι 130 σε νησίδα στα Μαράσια