Κατ’ επείγουσα σύσκεψη Οικονόμου το απόγευμα με θεσμικούς του Έβρου, για αντιμετώπιση των “δολοφόνων” λαθροδιακινητών

Κατ’ επείγουσα σύσκεψη Οικονόμου το απόγευμα με θεσμικούς του Έβρου, για αντιμετώπιση των “δολοφόνων” λαθροδιακινητών

Κατ’ επείγουσα τηλεδιάσκεψη στις 6.00 σήμερα το απόγευμα θα έχει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου με θεσμικούς του Έβρου, για να εξετάσουν το πολύ σοβαρό θέμα των επικίνδυνων λαθροδιακινητών που κινούνται “δολοφονικά” στο οδικό δίκτυο του νομού.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, θα πάρουν μέρος οι βουλευτές του Έβρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μαυρόπουλος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πασχάλης Συριτούδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας. Στόχος να εξεταστεί η κατάσταση, να προταθούν συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης και να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή τους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται στην… σκιά του χθεσινού τροχαίου στο Δωρικό Αλεξανδρούπολης, όπου λαθροδιακινητής έπεσε μετωπικά σε αυτοκίνητο πολύτεκνης οικογένειας τραυματίζοντας τα 4 ανήλικα παιδιά της αλλά και την μητέρα η οποία νοσηλεύεται μάλιστα σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ήταν δυστυχώς ένα ακόμα από τα πολλά συμβάντα του τελευταίου καιρού που έχουν προκαλέσει απόλυτα δικαιολογημένα έντονη αγανάκτηση σε όλους.

Η διεξαγωγή της σύσκεψης δεν είναι άσχετη με τις κινήσεις που έκανε από χθες ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος προς την πλευρά του νέου Υπουργού Προστασίας Γιάννη Οικονόμου, μεταφέροντας του την έντονη ανησυχία και αγανάκτηση των Εβριτών. Επίσης, όπως ήδη γράψαμε, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης έστειλε το πρωί επιστολή στον κύριο Οικονόμου, παρουσιάζοντας με δραματικό αλλά ρεαλιστικό τρόπο την πραγματικότητα στο οδικό δίκτυο του Έβρου.