Διδυμότειχο: Συνεχείς διακοπές νερού κατακαλόκαιρο σε πόλη, χωριά, αλλά στον Χατζηγιάννογλου τώρα… φταίει η ΔΕΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Συνεχείς διακοπές νερού κατακαλόκαιρο σε πόλη, χωριά, αλλά στον Χατζηγιάννογλου τώρα… φταίει η ΔΕΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

-Πέρυσι δήλωνε κατηγορηματικά ότι για φέτος το καλοκαίρι δεν θα κόβονταν καθόλου το νερό στο Διδυμότειχο με τα έργα που έγιναν

-Υπάρχουν διακοπές που δεν ανακοινώνονται καθόλου από την ΔΕΥΑΔ, της οποίας Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Διδυμοτείχου

-Διακοπές κάθε τρεις έως τέσσερις μέρες υπάρχουν συνέχεια τους τελευταίους μήνες

Στο ίδιο έργο θεατές και το φετινό καλοκαίρι είναι οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου αλλά και αρκετών χωριών, με τις συνεχείς διακοπές υδροδότησης και την έλλειψη νερού ενώ οι θερμοκρασίες γφια μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν χτυπήσει… κόκκινο.

Το ίδιο και τα νεύρα των πολιτών, που εδώ και πολλά χρόνια ζουν το γνωστό… μαρτύριο της έλλειψης νερού για να πιουν, να μαγειρέψουν, να πλυθούν ή να πλύνουν τα ρούχα τους. Στις 43 ανέρχονται από τις αρχές του 2023 οι διακοπές νερού, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις, γιατί ο κόσμος υποστηρίζει ότι είναι πολύ περισσότερες και δεν ανακοινώνονται. Ο εκνευρισμός τους μάλιστα γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, ακούγοντας συχνά τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, που διαβεβαίωνε για λύση του κορυφαίου και σοβαρού προβλήματος στην έναρξη της θητείας του πριν από 4 χρόνια, να ψάχνει συνεχώς για δικαιολογίες.

Κι όλα αυτά την στιγμή που είναι και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, η οποία μάλιστα δεν ανακοινώνει  όλες τις διακοπές νερού. Γιατί ενώ τηρείται… σιγή ιχθύος, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΔ δημοσιεύουν ΒΙΝΤΕΟ με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους να αποκαταστήσουν τις συχνές θραύσεις αγωγών που προκαλούν τις διακοπές υδροδότησης. Για χθες δεν ανακοινώθηκε τίποτα επίσημα (ένας από τους 30 και πλέον που έχουν προσληφθεί στην εταιρεία με μπλοκάκια δεν μπορεί να αναλάβει την ενημέρωση του κόσμου;) εργαζόμενοι έκαναν ζωντανή μετάδοση των δύσκολων προσπαθειών τους να αποκαταστήσουν βλάβες αγωγών μέσα στη νύχτα.

Χατζηγιάννογλου: Δροσερό το καλοκαίρι του 2022, από του

χρόνου είμαστε σίγουροι δεν θα κόβεται καθόλου το νερό

Τον Απρίλιο του 2022 ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μιλ΄βντας στο…αγαπημένο του ραδιόφωνο STATUS FM και τον Σταύρο Αποστολίδη που τον είχε χαρακτηρίσει μάλιστα “Άγιο Ρωμύλο” που θα φέρει δώρο ως άλλος Άγιος Βασίλης την έλλειψη διακοπών νερού, είχε τονίσει ότι: “Έχουμε κάνει τρομερή πρόοδο στο θέμα των διαρροών. Πλέον οι διαρροές στο δίκτυο είναι πάρα πολύ λίγες και το καλοκαίρι θα είναι πάλι δροσερό. Από του χρόνου (φέτος το 2023 δηλαδή) θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κόβεται και καθόλου το νερό στο Διδυμότειχο”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Φυσικά όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος διαψεύσθηκε και ο κόσμος υποφέρει από συχνές διακοπές υδροδότησης και έλλειψη νερού. Μέσα στον Μάιο υπήρχαν διακοπές κάθε 4 ημέρες, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Διδυμότειχο: Διακοπές νερού κάθε 4 μέρες απ’ τις αρχές Μαίου – Επίσημες ανακοινώσεις ΔΕΥΑΔ

Τον Ιούλιο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, με διακοπές και προβλήματα κάθε 3 ημέρες, πάλι με βάση τις ανακοινώσεις της Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Διδυμοτείχου, της οποίας Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο κ.Χατζηγιάννογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Διδυμότειχο: Χωρίς νερό χθες και σήμερα ΠΑΛΙ η πόλη – Διακοπή κάθε 3 ημέρες τον Ιούλιο

Αυτή την φορά ο κ.Χατζηγιάννογλου μίλησε στον Maximum FM και απαντώντας σε ερώτηση για την διακοπή νερού στο χωριό Μάνη επί δυο ημέρες (σε άλλα χωριά όπως το Ισαάκιο οι διακοπές είναι πολλές ημέρες), τις απέδωσε στην… αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού δικτύου της ΔΕΗ λόγω… φωτοβολταϊκών και σύνδεσης με ξένες χώρες, οι οποίες προκαλούν τρομερά προβλήματα στα αντλιοστάσια που κάνουν επανεκκίνηση και στη συνέχεια προκαλούνται θραύσεις αγωγών. Κι αυτό είπε ότι γίνεται για πρώτη φορά, λες και η σύνδε4ση φωτοβολταϊκών με το δίκτυο της ΔΕΗ δεν συμβαίνει χρόνια.

Όπως επίσης ακούσατε, ο απερχόμενος δήμαρχος Διδυμοτείχου υπόσχεται άλλη μια φορά λύση στο διαχρονικό, τεράστιο πρόβλημα της υδροδότησης, μετά από 4 χρόνια θητείας μαζί με τους συνεργάτες του στην δημοτική αρχή. Κάποιοι από τους οποίους μάλιστα επί δημαρχίας Πατσουρίδη πρωταγωνιστούσαν στις διαμαρτυρίες (όπως ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπγρεσιών Παρασκευάς Μπιλιακάκης) στις διαμαρτυρίες των πολιτών για το νερό. Αντί να είχε προσλάβει ως ειδικό συνεργάτη κάποιον ειδικό στην επίλυση τέτοιων προβλημάτων, κάποιον Καθηγητή Πανεπιστημίου για παράδειγμα, ο κ.Χατζηγιάννογλου προσέλαβε τον συνταξιούχο πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ Κωνσταντίνο Σιμόπουλο, άγνωστο με ποια καθήκοντα και αρμοδιότητες, ο οποίος μάλιστα μένει μόνιμα στην Αθήνα και ελάχιστες φορές τον έχουν δει στο Διδυμότειχο. Για να μην αναφέρουμε ότι πριν από αυτόν είχε προσλάβει ειδικό συνεργάτη τον Λεωνίδα Σκερλετόπουλο, στενό συνεργάτη του  Προέδρου  του Επιμελητηρίου Τάκη Τοψίδη, ο οποίος είναι επίσης άγνωστο τι ακριβώς έκανε και αν προσέφερε κάτι σε έναν δήμο με τεράστια προβλήματα.