Αλεξανδρούπολη: Καμιά κατηγορία για εμπρησμό και στους άλλους 9 λαθρομετανάστες – Μόνο απέλαση για παράνομη είσοδο

Αλεξανδρούπολη: Καμιά κατηγορία για εμπρησμό και στους άλλους 9 λαθρομετανάστες – Μόνο απέλαση για παράνομη είσοδο

Απάλλαξε από τις κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και άφησε “ελεύθερους” χωρίς περιοριστικούς όρους και τους υπόλοιπους 9 λαθρομετανάστες που απολογήθηκαν σήμερα, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Όπως έγινε και την Παρασκευή με τους άλλους 4 που απολογήθηκαν, η σύλληψη τους παραμένει μόνο για διοικητική απέλαση, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα.  Προφανώς κρίθηκε και για αυτούς ότι δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία και η αρχική κατηγορία κατέπεσε.

Όσον αφορά τους 3 Αλεξανδρουπολίτες, τον 45χρονο Αλβανό που κατηγορείαι για την “σύλληψη” τους, κλείσιμο σε τρέιλερ και περιφορά τους, με βαριές κατηγορίες και για οπλοφορία, οπλοχρησία και τους δυο Έλληνες, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και μέσα στην εβδομάδα το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών θα αποφασίσει αν προφυλακιστούν ή όχι, μετά την διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέως την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Τρεις συλληφθέντες Αλεξανδρουπολίτες: Προστέθηκε η κατηγορία “οπλοφορία, οπλοχρησία” για καραμπίνα – Όλη η απολογία του 45χρονου

Να θυμίσουμε επίσης, ότι προκάλεσε την οργιμένη αντίδραση του Προέδρπυ του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” και βουλευτή Έβρου της “Ελληνικής Λύσης” Πάρη Παπαδάκη, η προσπάθεια κάποιων αθηναϊκών αλλά και ξένων ΜΜΕ να συνδέσουν τους τρεις Αλεξανδρουπολίτες με τον ίδιο και τους καλυβιέρηδες στο Δέλτα του Έβρου. Με ανακοίνωση μάλιστα που υπογράφει ο ίδιος, ξεκαθάρισε πως ο Αλβανός και οι δυο Αλεξανδρουπολίτες δεν έχουν καμιά σχέση με το “Αινήσιο Δέλτα” και ούτε φυσικά διατηρούν καλύβες εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Παπαδάκης: “Δεν είναι μέλη του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα οι τρεις συλληφθέντες Αλεξανδρουπολίτες”