Δίδυμο Τσώνη-Δελησταμάτη στην Αντιπεριφέρεια Έβρου – Αναβάθμιση τους, αφαίρεση αρμοδιοτήτων από Πέτροβιτς

Δίδυμο Τσώνη-Δελησταμάτη στην Αντιπεριφέρεια Έβρου – Αναβάθμιση τους, αφαίρεση αρμοδιοτήτων από Πέτροβιτς

Δίδυμο Θανάση Τσώνη και Βασίλη Δελησταμάτη θα υπάρχει πλέον επικεφαλής της Αντιπεριφέρειας Έβρου, αφού με χθεσινή απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, αναλαμβάνουν τις περισσότερες αρμοδιότητες που είχε έως τώρα ο Δημήτρης Πέτροβιτς.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Τσώνης από Εντεταλμένος Σύμβουυλος Τουρισμού που ήταν μέχρι τώρα, αναβαθμίζεται σε Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Υγείας, η δεύτερη αρμοδιότητα μετά τον πρόσφαο θάνατο του αείμνηστου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Βασίλη Λούρμπα. Παράλληλα αναλαμβάνει και αρκετές αρμοδιότητες ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Ο Βασίλης Δελησταμάτης παραμένει  θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά αναλαμβάνει και αρμοδιότητες της Αντιπεριφέρειας Έβρου. Και οι δυο είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με την παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του νυν Περιφερειάρχη, αναγνωρίζοντας τόσο την εμπιστοσύνη του, όσο και ότι τους εμπιστεύθηκε θέσεις ευθύνες. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που επίσης αξιοποιήθηκαν και μάλιστα σε έμμισθες θέσεις.

Συγκεκριμένα:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου:

  1. Ο κ. Θανάσης Τσώνης ορίζεται νέος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ με επιπλέον αρμοδιότητες στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που ανήκουν στις Γενικές Διευθύνσεις Εσωτερικής Λειτουργίας, Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
  2. Ο κ. Βασίλης Δελησταμάτης παραμένει θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ με επιπλέον αρμοδιότητες στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που ανήκουν στις Γενικές Διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Περιβάλλοντος, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
  3. Ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς παραμένει χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου με αρμοδιότητα στα θέματα Πολιτικής Προστασίας”

Όπως βλέπετε, ο κ.Πέτροβιτς που πλέον είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, υποβαθμίζεται πλέον, αφού διατηρεί μόνο τις αρμοδιότητες για θέματα Πολιτικής Προστασίας μια και οι πυρκαγιές ακόμα δεν έχουν τελειώσει αλλά και προβλέπονται πιθανά προβλήματα με καταιγίδες που μπορεί να δημιουργήσουν ζητήματα άμεσων χειρισμών. Κι επειδή χρόνια τώρα βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση, γνωρίζει τα ζητήματα αυτά, αλλά θα ήταν και άδικο για τους Τσώνη Δελησταμάτη να επωμιστούν τις ευθύνες Πέτροβιτς για όσα έγιναν ή δεν έγιναν σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Να επισημάνουμε δυο ακόμα πράγματα. Τον μισθό του Αντιπεριφερειάρχη τον διατηρεί ο Δημήτρης Πέτροβιτς, που προφανώς γι αυτό τον λόγο μήνες τ΄ρα αν και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεν παραιτήθηκε, ενώ να τονίσουμε ότι βάση του νίμου δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη ο Χρήστος Μέτιος. Μόνο να του αφαιρέσει αρμοδι΄τητες, όπως και έκανε-έστω και καθυστερημένα-αφού ο ίδιος ο κ.Πέτροβιτς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη παρά την κριτική που του γινοταν για την παραμονή του στη θέση, να παραιτηθεί.