Ανατροπή με την εκλογή Θ.Βίτσα στη Σαμοθράκη;  Ένσταση για “προβληματικές” μεταδημοτεύσεις απ’ το Ν.Γαλατούμο

Ανατροπή με την εκλογή Θ.Βίτσα στη Σαμοθράκη; Ένσταση για “προβληματικές” μεταδημοτεύσεις απ’ το Ν.Γαλατούμο

Στο Εκλογοδικείο της Αλεξανδρούπολης είναι πιθανόν να κριθούν οι δημοτικές εκλογές της Σαμοθράκης, μετά από προσφυγή που κατέθεσε η παράταξη του νυν δημάρχου Νίκου Γαλατούμου, κατά της εκλογής του Θανάση Βίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evrosw-news.gr, η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 4 Δεκεμβρίου και αφορά περίπου 20 “προβληματικές” μεταδημοτεύσεις που έγιναν τους προηγούμενους μήνες των εκλογών στο δήμο Σαμοθράκης.  Όπως υποστηρίζει στην ένσταση της η παράταξη του κ.Γαλατούμου, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για τις μεταδημοτεύσεις αυτές, εν αγνοία του ίδιου που είναι αρμόδιος να υπογράψει την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

Ο κ.Βίτσας επικράτησε στις 8 Οκτωβρίου με 99 ψήφους διαφορά του νυν δημάρχου Νίκου Γαλατούμου, αλλά αν και οι μεταδημοτεύσεις που υποστηρίζει ο τελευταίος στην ένσταση του στο Εκλογοδικείο είναι λιγότερες σε αριθμό, ο νόμος αναφέρει ρητά πως οι εκλογές ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν όσοι δεν έγινε με τη νόμιμη διαδικασία η μεταδημότευση τους. Κι αυτό γιατί επηρεάζεται τόσο ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων όσο και βτα πρόσωπα που τελικά εκλέχθηκαν.

Η ένσταση έχει κατατεθεί εδώ και πολλές ημέρες, αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης. Ο χειρισμός της έχει μάλιστα ανατεθεί σε κορυφαίο δικηγορικό γραφείο εκτός Έβρου από την παράταξη του κ.Γαλατούμου. Ήδη οι δυο δημοτικές παρατάξεις που διεκδίκησαν την εκλογή στις 8 Οκτωβρίου, ενημερώθηκαν ότι στις 4 Δεκεμβρίου θα εκδικαστεί η ένσταση στο Εκλογοδικείο Αλεξανδρούπολης.