Διδυμότειχο: Χριστούγεννα στους Μεταξάδες, πρόβαλλε η εκπομπή του  Ε4 – ΛΥΔΙΑ TV (Video)

Διδυμότειχο: Χριστούγεννα στους Μεταξάδες, πρόβαλλε η εκπομπή του Ε4 – ΛΥΔΙΑ TV (Video)

Χριστούγεννα στους πολυτραγουδισμένους Μεταξάδες  Διδυμοτείχου, προέβαλλε χθες Δευτέρα ανήμερα των Χριστουγέννων, το κανάλι Ε4 – ΛΥΔΙΑ TV στην εκπομπή ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΕΛΩΔΗΜΑΤΑ με τον πρωτοψάλτη, Θεολόγο – Μουσικοδιδάσκαλο Πάρη Γκούνα.

Το συνεργείο του καναλιού βρέθηκε πριν λίγες μέρες στους Μεταξάδες και στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας και μουσικοδιδάσκαλος Χρήστο Κισσουδη, την πρόεδρο του συλλόγου Φανή Παυλουδη, αλλά παρουσία και του δημάρχου Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου. Με την συμμετοχή φυσικά των κατοίκων του χωριού, αλλά κτι της ορχήστρας του Νέκου Ζαπάρτα, προβλήθηκαν ήθη και έθιμα των Χριτουγέννων από το χωριό και τον βόρειο Έβρο γενικότερα, αλλά φυσικά το μεγαλ΄τερο μέρος ήταν τραγούδια και χοροί της Θράκης μας.

Φυσικά ιδιαίτερη θέση την εκπομπή είχε το τραγούδι-σήμα κατατεθέν των Μεταξάδων, η “Βασιλκούδα” ή “Στο χωρίον Μεταξάδες” που με επικεφαλής τον Χρήστο Κισσούδη τραγούδησαν όλοι και αφού είχε ακουστεί και το “Κατέβκαν Τούρκοι στο Τουκμάκ’ “.