Τουρκικό δημοσίευμα για Αλεξανδρούπολη: Είναι στο “τρίγωνο του Διαβόλου” με άκρα Κύπρος- Κρήτη- Αλεξανδρούπολη

Τουρκικό δημοσίευμα για Αλεξανδρούπολη: Είναι στο “τρίγωνο του Διαβόλου” με άκρα Κύπρος- Κρήτη- Αλεξανδρούπολη

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίκνεν στην Ελλάδα, την Τουρκία και σε άλλες χώρες της περιοχής και το άριστο κλίμα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι του μάλιστα στα Χαμιά, ανησυχούν τους Τούρκους.

Μάλιστα οι Τούρκοι αναφέρονται άλλη μια φορά στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την περιφερειακή περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο αρθρογράφος Οκάν Μιουντερίσογλου γράφει στον τουρκικό Τύπο ότι:

Ο Μπλίνκεν βρίσκεται ουσιαστικά σε περιφερειακή περιοδεία. Επισκέφθηκε«Ελλάδα, Τουρκία, Ιορδανία, Ισραήλ, Δυτική Όχθη, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Αίγυπτο.

 Είναι σημαντικό ότι το ελληνικό σκέλος του ταξιδιού του Μπλίνκεν ήταν στην Κρήτη.

 Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η συνάντηση προγραμματίστηκε στο σπίτι του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά.

 Θα εξηγήσω τους λόγους…

 Ναι, οι σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας μπαίνουν σε μια νέα εποχή.

 Οι δύο χώρες θέλουν να μείνουν μακριά από δραστηριότητες που θα αυξήσουν την αμοιβαία ένταση.

Αλλά… οι στρατηγικές εξελίξεις του Τζο (Μπαϊντεν) υποδηλώνουν εντελώς διαφορετικούς κινδύνους.

 Όταν ανοίγετε τον χάρτη που περιέχει τον άξονα Μεσογείου-Αιγαίου, βλέπετε μια εικόνα που αφορά άμεσα την ασφάλεια της Τουρκίας.

Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια παγίδα που αποκαλώ «το τρίγωνο του διαβόλου».

Στο ένα άκρο υπάρχει επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση στα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κίνδυνοι που ξεκίνησαν με την επέκταση της Ναυτικής Βάσης της Σούδας στο νησί της Κρήτης από το ελληνικό και το αμερικανικό ναυτικό.

Και τέλος, στο ακραίο σημείο, υπάρχει η στρατιωτική συσσώρευση στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που οι ΗΠΑ ονομάζουν βάση επιμελητείας τους!

Αυτό είναι ένα κομμάτι από την ανάλυση του Τούρκου αρθρογράφου, που δείχνει ότι παρά τις προσπάθειες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η Αλεξανδρούπολη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της… κάθεται στο στομάχι των γειτόνων μας. ΠΟυ με κάθε αφορμή το δείχνουν.