Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Στον “αέρα” 12 εργαζόμενοι – Έμειναν σπίτι, αφού δεν ανανεώθηκαν ακόμα οι συμβάσεις

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Στον “αέρα” 12 εργαζόμενοι – Έμειναν σπίτι, αφού δεν ανανεώθηκαν ακόμα οι συμβάσεις

Στον “αέρα” βρίσκονται από σήμερα 12 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, οι οποίοι έχουν προσληφθεί από το 2017 μέσω προγράμματος του τότε ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ), αφού χθες 5 Φεβρουαρίου έληξαν οι ετήσιες συμβάσεις τους και δεν έχουν ακόμα ανανεωθεί.

Οι εργαζόμενοι έμειναν φυσικά σπίτι τους και περιμένουν με αγωνία πότε θα δημοσιευθεί το ΦΕΚ με την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) των 3 υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών, για ανανέωση των συμβάσεων τους. Μέχρι να γίνει αυτό και αφού ενώ ήταν γνωστή η καταλυκτική ημερομηνία δεν φρόντισαν οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης να τις ανανεώσουν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν θα εργάζονται στις διάφορες θέσεις που καλύπτουν στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου (νοσηλευτές, διοικητικοί κα άλλοι υπάλληλοι).

Έχουν ενημερωθεί ότι η ανανέωση των συμβάσεων θα γίνει αναδρομικά από σήμερα 6 Φεβρουαρίου, αλλά τις ημέρες που θα μείνουν εκτός εργασίας μέχρι να ξεκινήσουν ξανά, δεν θα τις πληρωθούν, άσχετα από την αναδρομική ισχύ της σύμβασης.

Το Evros-news.gr είχε αναδείξει τις προηγούμενες ημέρες το συγκεκριμένο πρόβλημα, με την πολύχρονη “ομηρία” των περίπου 2.500 εργαζομένων στα κρατικά νοσοκομεία της χώρας (από τις 4.000 που προσλήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ αρχικά το 2017).  Περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι υπάρχουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά αυτοί επειδή είχαν προσληφθεί μια εβδομάδα αργότερα, στις 12 Φεβρουαρίου δηλαδή, ακόμα συνεχίζουν να εργάζονται. Περιμένουν φυσικά και εκείνοι το ΦΕΚ για την ετήσια ανανέωση των συμβάσεων τιυς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Εργαζόμενοι… δυο ταχυτήτων αυτοί που ανήκουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απ’ το 2017