Σε Παλιούρι και Μεταξάδες Διδυμοτείχου, η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία χθες στην Ελλάδα

Σε Παλιούρι και Μεταξάδες Διδυμοτείχου, η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία χθες στην Ελλάδα

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν χθες στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι το ημερολόγιο έδειχνε 6 Φεβρουαρίου,αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το meteo, στον ειδικό χάρτη, ο υδράργυρος έφτασε σχεδόν τους 26 βαθμούς.

Μάλιστα από τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη την χώρα σημειώθηαν σε δυο περιοχές του Έβρου και συγκεκριμένα, η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία με 23,7 βαθμούς σημειώθηκε στα χωριά Παλιούρι και Μεταξάδες Διδυμοτείχου, ενώ στα Δίκαια η θερμοκρασία ήταν 23,4 βαθμοί.

Το πιο… ζεστό μέρος ήταν Σπάρτη όπου το θερμόμετρο έδειξε 25,8 βαθμούς Κελσίου και δεύτερο ο γειτονικός Μυστράς που είναι όμως στα πιο ορεινά, με 23,9 βαθμούς

Ακολούθησανη Παλλήνη με 23,7, η Τανάγρα με 23,3, η Σκιάθος με 23,3 και η Μακρυκάπα Εύβοιας με 23,1.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει – αναλύει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς:

«Διατηρούνται οι Αλκυονίδες και την Τετάρτη , ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε λίγες βροχές στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες μέχρι και το Σάββατο θα διατηρηθούν υψηλές στα επίπεδα των 18 με 20°C. Αλλαγή του καιρού την Κυριακή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες».