Καρναβαλική παρέλαση στο Διδυμότειχο – Η διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής

Καρναβαλική παρέλαση στο Διδυμότειχο – Η διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής

Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Πολιτισμού και Εθελοντισμού ΔήμουΔιδ/χου και η ομάδα εθελοντών διοργανώνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, καρναβαλική παρέλαση στο Διδυμότειχο.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16:00 και η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα γίνει στο μέσο περίπου της οδούΟρεστιάδοςΑρ.64 (Αύλειος χώρος επικείμενου πολυκαταστήματος)με κατεύθυνση προς την πλατεία Διδυμοτείχου. Το άρμα του «Μπέη»θα ανοίξει την παρέλαση και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα γκρουπ των συμμετεχόντων, οι οποίοι ντυμένοι με τις πιο πρωτότυπες, δημιουργικές και ξεχωριστές στολές τους θα μεταδώσουν σε όλους, τον ρυθμό του καρναβαλιού με τρελό κέφι, ξέφρενο χορό και αστείρευτη διασκέδαση.

Στο τέλος της καρναβαλικής παρέλασης, όλα τα GROUPθα παρελάσουν από την εξέδρα στην πλατεία και θα παρουσιάσουν το «θέμα»τους, ενώ θα υπάρχει μουσική από Dj σε όλο το μήκος της παρέλασης.

Παράλληλα στις 18:30, θα λάβει χώραπαραδοσιακό γλέντι στα πλαίσια του εθίμου της «Μπουμπούνας», στον αύλειο χώρο της Λαϊκής Αγοράς, από τον Σύλλογο «ΜΠΕΗ» Διδυμοτείχου, με λουκάνικα και κρασί Δωρεάνγια όλο τον κόσμο και την με συμμετοχή της  ορχήστρας  του Κουρούδη Χρήστουόπου θα απογειώσει την διασκέδαση !

Στην Καρναβαλική Παρέλαση συμμετέχουν ως οργανωμένα group:  Σύλλογοι, Σωματεία, Πολιτιστικοί Φορείς, Σχολεία ή μεμονωμένα τμήματα σχολείων, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Ομάδες Φοιτητών, Καταστήματα ή πρωτοβουλίες πολιτών καθώς και από άλλους όμορους Δήμους  κ.α.

Όλα τα καρναβαλικά τμήματα για να συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής.

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από 19 έως 29 Φεβρουαρίου 2024 και θα είναι εφικτή με δυο τρόπους:

–  στο email: kefodid@yahoo.gr

– στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής ,Πολιτισμού & Εθελοντισμού Δήμου Διδυμοτείχου(ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 3) εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 – 3:00.

-Ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας https://forms.gle/UDmzZSAvm3UTfSDW9 η οποία βρίσκεται αναρτημένη και στην σελίδα Facebookτου Δήμου Διδυμοτείχου.

Τα αμιγώς παιδικά group (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Κ.Δ.Α.Π.) θα προηγούνται στην καρναβαλική παρέλαση. Για τη σειρά εμφάνισης των group ενηλίκων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση την 6ηΜΑΡΤΙΟΥ 2024 και ώρα 13:00 .

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Τα καρναβαλικά τμήματα που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

 1. Η ομάδα να αποτελείται από 10 τουλάχιστον καρναβαλιστές.
 2. Να έχει συγκεκριμένο θέμα αμφίεσης (παρουσίας) και να μην έχουν δηλωθεί ήδη οι τίτλοι από άλλες ομάδες.
 3. Στο κάθε group θα πρέπει να προηγείται ευδιάκριτη πινακίδα με τον τίτλο του, η οποία θα κατασκευαστεί από το ίδιο το group.
 4. Δεν επιτρέπεται η χρήση ζώων στην παρέλαση.
 5. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν οι ομάδες δική τους μουσική στην παρέλαση.
 6. Αν μια ομάδα αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην παρέλαση θα πρέπει μία εβδομάδα νωρίτερα να δηλώσει την ματαίωση της συμμετοχής της .
 7. Εάν κάποιοι φίλοι καρναβαλιστές δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό μελών για τη δημιουργία πληρώματος, μπορούν να συνεργαστούν με άλλους καρναβαλιστές και να συνδιοργανώσουν το group και τη θεματολογία του.
 8. Οι υπεύθυνοι των τμημάτων είναι αρμόδιοι να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις από το καρναβαλικό τμήμα που προηγείται.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρέλαση με άρμα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

 1. Η κατασκευή του άρματος βαρύνει οικονομικά τον συμμετέχοντα και δεν επιχορηγείται.
 2. Το όχημα μπορεί να είναι επιβατικό αυτοκίνητο ή αγροτικό φορτηγάκι (μεγαλύτερα οχήματα αποκλείονται).
 3. Το όχημα προηγείται της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης και απομακρύνεται αμέσως όταν φτάσει στην πλατεία.

Η δράση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την καλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή των δημοτών στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και στόχο έχει εκτός των άλλων και την προσέλευση επισκεπτών στην πόλη μας.

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ