Παραμένουν στο μπλόκο Καστανεών οι αγρότες βορείου Έβρου, αποχώρησαν απ’ τους Κήπους οι συνάδερφοι τους

Παραμένουν στο μπλόκο Καστανεών οι αγρότες βορείου Έβρου, αποχώρησαν απ’ τους Κήπους οι συνάδερφοι τους

Παραμένουν στο μπλόκο των Καστανεών και συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες του βορείου Έβρου μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, ενώ αντίθετα αποχώρησαν από το μπλόκο του Τελωνεόου Κήπων οι συνάδερφοι τους από το νότιο Έβρο, συνεχίζοντας με άλλες μορφές τον αγώνα τους.

Συγκεκρικένα, η συντονιστική επιτροπή των Αγροτικών Συλλόγων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Νέας Βύσσας και Τριγώνου που συνεδρίασε, αποφάσισε την διατήρηση του μπλόκου στις Καστανιές και ενδυνάμωσή του με περισσότερα από τα περίπου 150 τρακτέρ. θα συνεχίζουν κάθε απόγευμα να κάνουν αποκλεισμό του δρόμου για τα φορτηγά πουμεταφέρουν προίόντα από και προς τη Βουλγαρία, αλλά όχι για τα  ΙΧ, για να μη δυσκολέψουν την καθημερινότητα των πολιτών. Η επόμενη σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου για επανακαθορισμό της στάσης τους.
Αποχώρησαν από το μπλόκο του Τελωνείου

των Κήπων οι αγρότες του νοτίου Έβρου

Αντίθετα οι αγρότες του νοτίου Έβρου, που με την δυναμική τους αντίδραση και την εισβολή στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης κατά την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη που τους σνόμπαρε και δεν συναντήθηκε μαζί τους, ήταν οι μοναδικοί στην Ελλάδα που… έσπασαν το υποτονικό κλίμα που υπάρχει παντού σε αυτές τις ιινητοποήσεις, αποχώρησαν από το μπλόκο του Τελωνείου των Κήπων.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αναφέρει:

“Ο αγώνας για τη δικαίωση των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων και των μελισσοκόμων του πολύπαθου Νομού μας συνεχίζεται, παίρνοντας άλλες μορφές πάλης. ( σύσκεψη στο εργατικό κέντρο με όλους τους φορείς )
Σήμερα ΟΣΟΙ αγωνιζόμαστε όλο αυτό το διάστημα αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι από το μπλόκο του τελωνείου, απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι από τον ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να μας έχουν επιστραφεί τα κλεμμένα από τις τσέπες μας χρήματα και χωρίς να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας.
Δηλώνουμε όμως προς όλους ότι θα εξακολουθήσουμε με αξιοπρέπεια ,πάθος και δυναμισμό τις προσπάθειές μας για την επίλυση τόσο των δικόν μας προβλημάτων μας όσο και του τόπου μας .
Με σεβασμό στους συμπολίτες μας αγωνιζόμαστε για να μη σβήσει η αγροτιά. Για να μπορεί η χώρα μας να στηριχτεί στην ισχυρή και αυτοδύναμη παραγωγική διαδικασία. Όλοι μαζί ενωμένοι συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Ενάντια στις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές και τα τραγικά λάθη που απειλούν να εξαφανίσουν τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, τον πρωτογενή τομέα, εμείς θα είμαστε όρθιοι και μάχιμοι στα μετερίζια για ένα καλύτερο αύριο αυτού του τόπου.
Ο αγώνας συνεχίζεται”.