Ποιοι Ταξίαρχοι ανέλαβαν Διοικητές στις έξι Ταξιαρχίες του νομού Έβρου

Ποιοι Ταξίαρχοι ανέλαβαν Διοικητές στις έξι Ταξιαρχίες του νομού Έβρου

Ανακοινώθηκαν στους στρατιωτικούς σχημτισμούς του νομού Έβρου οι Ταξίαρχοι που αναλαμβάνουν Διοικητές στις Ταξιαρχίες της περιοχής μας.

Οι νέοι Διοικητές είναι:

  1. Νέος Διοικητής της 50 Ταξιαρχίας στο Σουφλί, αναλαμβάνει σύμφωνα με απόφαση του ΣΜΑΝ, ο Ταξίαρχος Νικόλαος Παπαγεωργίου. Αντικαθιστά τον Αθανάσιο Κοντο που προήχθη σε Υποστράτηγο στις πρόσφατες κρίσεις,

Η 50 Μ/Κ ΤΑΞ προέρχεται από την αναδιοργάνωση του 50 Συντάγματος Πεζικού (50 ΣΠ), το οποίο συγκροτήθηκε στην Ανδριανούπολη το 1919. Το 1940 έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Ηπείρου. Από το 1945 έως το 1988 εγκαταστάθηκε στην Ελευθερούπολη Καβάλας και μεταστάθμευσε κατά διαστήματα στις περιοχές Φέρες, Πύθιο και Κουφόβουνο του νομού Έβρου. Τον Οκτώβριο του 1988 εγκαταστάθηκε οριστικά στο Σουφλί ως 50 ΤΑΞ ΠΖ.

2. Νέος Διοικητής της 31 Ταξιαρχίας Φερών, αναλαμβάνει σύμφωνα με απόφαση του ΣΜΑΝ, ο Ταξίαρχος Γιώργος Σελαϊδινάκος, αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος Διοικητή Λάζαρο Λαζαρίδη που αποστρατεύθηκε.

Η 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (31η Μ/Κ ΤΑΞ «Κάμια») είναι στρατιωτικός σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού με έδρα την Καβησό στις Φέρες του Έβρου. Βρίσκεται υπό τη διοίκηση της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

3. Νέος Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας στον Λαγό Διδυμοτείχου, αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Νικόλαος Λέκκας

4. Νέος Διοικητής της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας ΡΙΜΙΝΙ στην Καβύλη Ορεστιάδας, αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Βαρδής Χαρκιανάκης

5.  Νέος Διοικητής στην 7η Μ/Κ Ταξιαρχία Σαραντάπορος με έδρα τον Προβατώνα Σουφλίου αναλαμβάνει ο Ταξίαρχος Τινάνας Στυλιανός

6. Νέος Διοικητής της 23 Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Αλεξανδρούπολης ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Προκοίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Έβρος: Ο Υποστράτηγος Ιωάννης Κορρές νέος Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης