Με εντυπωσιακή παρέλαση η Αλεξανδρούπολη τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (φωτορεπορτάζ)

Με εντυπωσιακή παρέλαση η Αλεξανδρούπολη τίμησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (φωτορεπορτάζ)

Με μια εντυπωσιακή παρέλαση, εθνική υπερηφάνεια και λαμπρότητα, η Αλεξανδρούπολη γιόρτασε χθες την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Το πρωί τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη και η κατάθεση στεφάνων. Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δασών Στάθης Σταθόπουλος. Παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο Ολυμπιονίκης μας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Πύρρος Δήμας.

Ακόμα, ο Διοικητής της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» Υποστράτηγος Ιωάννης Κορρές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Λάμπρος Τσιάρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Έβρου Πασχάλης Χουρτερούδης, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Ακολούθησε η παρέλαση στην κεντρική Λεωφόρο Δημοκρατίας, από τους μαθητές των σχολείων της Αλεξανδρούπολης κάθε βαθμίδας.

Παρέλασαν επίσης εκπρόσωποι των Συλλόγων της πόλης με τις τοπικές ενδυμασίες, αλλά και των εθελοντικών και άλλων οργανώσεων.

Το αποκορύφωμα ήταν φυσικά η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων, που έστειλαν από την πρωτεύουσα του Έβρου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα μήνυμα αμυντικής ισχύος και εθνικής υπερηφάνειας.