Χρόνης Αηδονίδης: Σπουδαία εκδήλωση-αφιέρωμα με Νταλάρα, Θαλασσινό, Δημούδη στο αηδόνι της Θράκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Χρόνης Αηδονίδης: Σπουδαία εκδήλωση-αφιέρωμα με Νταλάρα, Θαλασσινό, Δημούδη στο αηδόνι της Θράκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια σπουδαία εκδήλωση-αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη, τον κορυφαίο της θρακιώτικης μουσικής παράδοσης, το αηδόνι της Θράκης, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη νεοσύστατη ορχήστρα “¨Χρόνης Αηδονιδης”, που την αποτελούν εξαίρετοι μουσικοί. Σπουδαία στιγμή η συμμετοχή του τεράστιου Γιώργου Νταλάρα, που είχε συνεργαστεί με αείμνηστο Χρόνη Αηδονίδη, για τον οποίο μιλώντας είπε πως τον θεωρούσε… πατέρα του και τον άκουγε από μικρός.

Ήταν επίσης εκεί ο σπουδαίος Παντελής Θαλασσινός, που επίσης είχε συνεργαστεί με τον Χρόνη Αηδονίδη και τον τίμησε με την παρουσία και τα τραγούδια του.

Ο συγχωριανός από την Καρωτή Διδυμοτείχου και μαθητής του Βαγγέλης Δημούδης, μέλος και της νεοσύστατης ορχήστρας, που μετά τον χαμό του Αηδονίδη και του επίσης συγχωριανού του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη, συνεχίζει το έργο τους.

Τραγούδησαν επίσης ο αγαπημένος Μάνος Κουτσαγγελίδης, η Λευκοθέα Φιλιππίδου και ο Κώστας Μερετάκης, ενώ συμμετείχε η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής υπό την διεύθυνση του Χρήστου Σταύρου.
Την σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, ενώ προβλήθηκε ΒΙΝΤΕΟ με την ζωή και το έργο του αγαπημένου Χρόνη Αηδονίδη. Τα κείμενα ήταν Φεβρωνίας Ρεβίνθη.
Συγκινητική στιγμή η παρουσία της Μαρίας Αηδονίδη, αδερφής του αθάνατου κορυφαίου της Θράκης μας Χρόνη Αηδονίδη.