Πιερρακάκης: Κατέθεσε χθες τροπολογία για μεταφορά της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη

Πιερρακάκης: Κατέθεσε χθες τροπολογία για μεταφορά της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη

Με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Νοσηλευτικής του Δημοκριτείου Θράκης από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη, από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026.

Συγκεκριμένα προβλέπεται στο συγκεκριμένο άρθρο που κατατέθηκε ότι:

«Άρθρο 7

Ίδρυση Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

1. Ιδρύεται Τμήμα Νοσηλευτικής στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.).

2. Το Τμήμα Νοσηλευτικής της παρ. 1 έχει έδρα το Διδυμότειχο έως τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Από το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 και εφεξής το Τμήμα Νοσηλευτικής του πρώτου εδαφίου έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

3. Το Παράρτημα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε. εντάσσεται στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη.».

Με άλλη τροπολογία προβλέπονται αλλαγές στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε περιπτώσεις ίδρυσης ή συγχώνευσης ή ένταξης σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων σε σχέση με ειδικές προθεσμίες που θα μπορεί να ορίζει ο Υπουργός Παιδείας.

προβλέπονται αλλαγές στην εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε περιπτώσεις ίδρυσης ή

Η πρώτη τροπολογία

Ρυθμίσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Τροποποίηση παρ. βα άρθρου 13Δ ν. 4186/2013

1. Στην παρ. 6α του άρθρου 134 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193), περί ρυθμίσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά τις λέξεις «ή συγχώνευσης» προστίθενται οι λέξεις «ή ένταξης» και η παρ. 6α διαμορφώνεται ως εξής:

«6 α. Στις περιπτώσεις ίδρυσης ή συγχώνευσης ή ένταξης σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων μπορούν να ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ειδικές προθεσμίες για τον καθορισμό:

α) του συντελεστή της Ε.Β.Ε. της σχολής, τμήματος ή εισαγωγικής κατεύθυνσης, β) του συντελεστή Ε.Β.Ε. ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, εφόσον απαιτείται, ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση, γ) των συντελεστών βαρύτητας μαθημάτων, ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, δ) της κατάταξης της σχολής ή του τμήματος στα επιστημονικά πεδία ή τομείς και ε) του αριθμού εισακτέων στη σχολή, στο τμήμα ή την εισαγωγική κατεύθυνση.».