Γεώργιος Μπουγιούκας: Σήμερα η κηδεία του, τον αποχαιρετούν με συγκίνηση οι Εβρίτες

Γεώργιος Μπουγιούκας: Σήμερα η κηδεία του, τον αποχαιρετούν με συγκίνηση οι Εβρίτες

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει στην Θεσσαλονίκη η κηδεία του γιατρού, ιδρυτή της Πανεπιστημιακής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ  Αλεξανδρούπολης, Γεώργιου Μπουγιούκα, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Παρασκευή (10/5) στις 17:15 στον ναό Αγίου Ελευθερίου, στο Ντεπώ Θεσσαλονίκης.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνου τα χρήματα να κατατεθούν στον “Σύλλογο Προσωπικού και Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ – ΓΑΛΗΝΟΣ” – ALPHA BANK: IBAN: GR8301409200920002002018427

Ο ιδρυτής  της Πανεπιστημιακής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝ  Αλεξανδρούπολης, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ & Ιδρυτής του «Γαληνός» Συλλόγου Προσωπικού και Φίλων της Καρδιοχειρουργικής  Κλινικής , Γιώργος Μπουγιούκας, ζούσε από το 2015 που συνταξιοδοτήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Όμως είχε συνεχείς επαφές, συζητήσεις και επικοινωνία με τους φίλους και γνωστούς του στην Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο και όλη την Θράκη. Γιατί όπως παραδέχονται όλοι, ήταν επιστήμονας και άνθρωπος με κεφαλαία γράμματα. Αυτός που το 2000 ξεκίνησε τη λειτουργία της κλινικής σε μια προσπάθεια να βοηθήσει όλους αυτούς τους ασθενείς που ταλαιπωρούνταν για χρόνια στην προσπάθεια τους να εξυπηρετηθούν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της Κρυσταλλίας Αρμενάκη

Η δικηγόρος και Πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού και Φίλων της Καρδιοχειρουργικής  Κλινικής «Γαληνός» Κρυσταλλία Αρμενάκη, που την παραμονή της ημέρας που έφυγε ο αείμνηστος Γεώργιος Μπουγιούκας από την ζωή μιλούσε στο τηλέφωνο μαζί του, τον αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό κείμενο. άλλωστε όπως αναφέρει του οφείλει πάρα πολλά ως ιδρυτή του Συλλόγου, επιστήμονα και ανθρώπου. Αναφέρει η κ.Αρμενάκη; 

“Ψάχνω να βρω λέξεις παρηγοριάς, που θα μπορούσαν να καλύψουν το κενό. Και δεν βρίσκω ούτε μία.
Φέτος δεν παρευρεθήκατε για πρώτη φορά στην ετήσια κοπή πίτας του Συλλόγου από δημιουργίας του και για μια στιγμή η σκέψη μου αυθαίρετα διέτρεξε στο μελλοντικό ενδεχόμενο απώλειάς σας, για να αποκρουστεί άμα τη σκοτεινή εμφανίσει.
Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες, που μιλήσαμε στο τηλέφωνο και ήσασταν μια χαρά.
Το τηλέφωνο δεν θα ξαναχτυπήσει, μα δεν πρόκειται να διαγράψω τον αριθμό σας.
Πως να συνηθίσουμε την απώλεια ενός τόσο ζωντανού και καλού ανθρώπου, που πάντα μας νοιαζόταν;
Που να βρεθούν τόσο ηθικοί, έντιμοι και ανιδιοτελείς άνθρωποι στους εκφυλισμένους για το ανθρώπινο είδος καιρούς, που ζούμε;
Πως θα συνεδριάζουμε από δω και πέρα, που πάντα περιμέναμε τα ευθύβολα σχόλιά σας με το καυστικό σας χιούμορ;
Τι μικρό που είναι ένα ευχαριστώ σε έναν άνθρωπο, που με εμπιστεύτηκε για τόσα χρόνια, ως μέλος ΔΣ του νοσοκομείου, κατόπιν στον πολύτιμο Σύλλογό του και δε με ξεχώρισε ποτέ στην αγωνία του από παιδί του;
Πως θα συνηθίσουμε τη βροντερή απουσία σας;
Δεν θα σας ρωτήσω γιατί φύγατε, γιατί ξέρω πόσο πολύ θέλατε να ζήσετε και να συνεχίσετε να προσφέρετε.
Εύχομαι η Παναγία, που τόσο την πιστεύατε να σας έχει ήδη στον ωραιότερο κήπο της.
Καλό Παράδεισο, αγαπημένε μας, κ. Καθηγητά.
Καλή Ανάσταση.
Θα μας λείψετε πολύ”.

ΨΗΦΙΣΜΑ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου

“Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, εκφράζει τη μεγάλη οδύνη του, για την απώλεια τουΟμότιμου Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑ.

Ο Γεώργιος Μπουγιούκαςυπήρξε  μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου από το 1998 έως και το 2015, οπότε και αφυπηρέτησε.Επίσης είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΙΣΕ.

Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητάς του, συνέχισε την καριέρα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και το 2000 ίδρυσε την Καρδιοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΑ.

Για το έργο του τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με τον τίτλο του Άρχοντα Ακτουάριου .Ήταν  Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού και Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ «ΓΑΛΗΝΟΣ».

Έχαιρε της βαθιάς εκτίμησης και αγάπης  των συναδέλφων του και  όλων όσων τον γνώριζαν.

Σε όλη του την επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή ήταν παράδειγμα προς μίμηση.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ Θεσσαλονίκης, στις 5:15 μ.μ.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την επιστημονική και κοινωνική προσφορά του,

το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου ομόφωνα αποφάσισε :

  • Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση στην οικογένεια  και τους οικείους του.
  • Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, αντί στεφάνου να κατατεθούν χρήματα στο “Σύλλογο Προσωπικού και Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ – «ΓΑΛΗΝΟΣ».
  • Το παρόν ψήφισμα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο”

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε μήνυμά του αναφέρει:

«Τα λόγια και οι λέξεις δεν θα μπορέσουν να περιγράψουν το έργο ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου όπως ήταν για όλους εμάς τους Αλεξανδρουπολίτες, τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες ο Γεώργιος Μπουγιούκας.
Ένας πετυχημένος ιατρός της Καρδιοχειρουργικής στο Δ.Π.Θ που το 1997 εγκατέλειψε μια πολύ πετυχημένη καριέρα στη Θεσσαλονίκη ως πανεπιστημιακός ιατρός και δάσκαλος και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη δημιουργώντας από το μηδέν την Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σε αυτήν την κλινική μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015 που αφυπηρέτησε από το Δ.Π.Θ υπήρξε ένας στρατιώτης της υγείας και υπηρέτησε τον χώρο αυτό με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης, παραμένοντας πιστός στις ακαδημαϊκές του αρχές.

Χαρισματικός, δημιουργικός, ειλικρινής, ευθύς, ανιδιοτελής και έντιμος λειτουργός της υγείας, ένας σχεδιαστής της καρδιάς που με τα μαγικά του χέρια ξεγελούσε τον θάνατο και έδινε ξανά το χαμόγελο σε κάθε άνθρωπο, και ο οποίος παρέμεινε ακέραιος και ηθικός ως το τέλος της καριέρας του, με μοναδικό αντάλλαγμα την αγάπη του κόσμου.
Στη δύσκολη πραγματικά εποχή μας, τέτοια παραδείγματα προσφοράς σπανίζουν, δυστυχώς, και όταν τα συναντούμε πρέπει να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Για την προσφορά του αυτή στη Θράκη, η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίος, μετά από εισήγηση του Οικείου Ποιμενάρχου του, Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ Ανθίμου του απένειμε τον τίτλο του Άρχοντος Ακτουαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων!!!»